Ο Λοτάρ Ματέους αγόρασε ομάδα στην Γκάνα
i

©SS Twitter

Ο Λοτάρ Ματέους αγόρασε ομάδα στην Γκάνα

Ο πρώην θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Λοτάρ Ματέους και δύο ακόμη συνεργάτες του αγόρασαν την Άκρα Λάιονς, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Γκάνας.

Ο πρώην Γερμανός διεθνής και καλύτερος παίκτης της χρονιάς από τη FIFA, Λοτάρ Ματέους έκανε μια σημαντική κίνηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αποκτώντας μερίδιο στον σύλλογο της Premier League της Γκάνας, Άκρα Λάιονς. 

Η ομάδα ιδιοκτησίας αποτελείται πλέον από τον Ματέους, τον αστέρα του ποδοσφαίρου της Γκάνας Φρανκ Ατσεαμπόνγκ και τον διάσημο Γερμανό πρώην ατζέντη, Όλιβερ Κόνιχ Αυτή η αγορά συνοδεύεται από μια αναφερόμενη αξία περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

«Ο Κριστιάνο δεν αντέχει άλλο στη Σαουδική Αραβία και θέλει να φύγει από την Αλ Νασρ»
REST OF THE WORLD

12:13 - 23.05.2023

«Ο Κριστιάνο δεν αντέχει άλλο στη Σαουδική Αραβία και θέλει να φύγει από την Αλ Νασρ»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται πως θέλει να αποχωρήσει άμεσα από την Αλ Νασρ, παρά το γεγονός ότι έχει ακόμα συμβόλαιο για τις επόμενες δύο σεζόν με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ματέους, μια διακεκριμένη φιγούρα στο γερμανικό ποδόσφαιρο ως πρώην αρχηγός και νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτό το νέο εγχείρημα, λέγοντας: «Φυσικά υπάρχει ένα επενδυτικό σχέδιο. Η Γκάνα πάντα είχε δυνατότητες όσον αφορά στα ταλέντα, μπορείτε να το δείτε και από την εθνική τους ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε νέα ταλέντα στην Ευρώπη. Γι' αυτό τον λόγο επενδύσαμε και στις εγκαταστάσεις εδώ», ανέφερε στη γερμανική Bild. 

Η επένδυση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της προπονητικής υποδομής για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες θα έχουν εξαιρετική προετοιμασία. Οι Άκρα Λάιονς τώρα υπό την ιδιοκτησία των Ματέους, Ατσεαμπόνγκ και Κόνιχ, φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις ποδοσφαιρικές δυνατότητες της Γκάνας και να γίνουν κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη παικτών. 

Με την ανεκτίμητη εμπειρία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου και τη συνδυασμένη τεχνογνωσία της ομάδας ιδιοκτησίας, οι Άκρα Λάιονς είναι έτοιμοι να κάνουν πάταγο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή «σκηνή» του ποδοσφαίρου.