Βαθμολογική «ανάσα» για Χέρτα και Χόφενχαϊμ, νίκη τετράδας για τη Λειψία

Πανηγυρισμοί παικτών Χόφενχαϊμ

i

©Photo by Cathrin Mueller/Getty Images

Βαθμολογική «ανάσα» για Χέρτα και Χόφενχαϊμ, νίκη τετράδας για τη Λειψία

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:28 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:06 - 06.05.2023

Σημαντική νίκη ενόψει παραμονής πέτυχε η Χέρτα κόντρα στη Στουτγκάρδη με 2-1, ενώ παράλληλα η Χόφενχαϊμ επικράτησε με 3-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με φόντο την 31η αγωνιστική της Bundesliga.

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου ηττήθηκε κόντρα στη Χέρτα με 2-1 στο Βερολίνο, και παρέμεινε στις θέσεις που οδηγούνε στον υποβιβασμό, για την 31η αγωνιστική της Bundesliga. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Παλ Ντάρνταϊ είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς.  

Στο στόχαστρο της Γουλβς ο Μαυροπάνος
BUNDESLIGA

09:01 - 06.05.2023

Στο στόχαστρο της Γουλβς ο Μαυροπάνος

Ο κεντρικός αμυντικός της Στουτγκάρδης, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, βρίσκεται στα ραντάρ της Γουλβς και ο Έλληνας διεθνής φαίνεται να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Αγγλία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στην αναμέτρηση στο 21' με τον Μαρκ-Όλιβερ Κεμπφ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τη Χέρτα. Μετά από εννιά λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση, καθώς έφεραν το ματς στα ίσια με τον Σερού Γκιρασί. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι «μπλε» πήραν ξανά το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Φλόριαν με σουτ μέσα από τη περιοχή. 

Σε παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια στιγμή η Χόφενχαϊμ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 3-1, ανεβαίνοντας στην 14η θέση του πίνακα με 32 βαθμούς. Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ έμεινε στην 9η θέση με 43 πόντους. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία τέρματα στο πρώτο μέρος με τους Γκάιγκερ (8'), Κράμαριτς (41') και Μπεμπού (45+3'). Στην επανάληψη το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο σκορ με τον Μάριο Γκέτσε στο 54'.  

Η Λειψία νίκησε την Φράιμπουργκ εκτός έδρας με 1-0 και είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση της τετράδας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Φρανκφούρτης παρέμεινε στην 9η θέση τους βαθμολογικού πίνακα με 43 βαθμούς. Το νικητήριο γκολ για τους «ταύρους» σημείωσε στο 73' ο Κέβιν Κάμπλ με σουτ μέσα από τη περιοχή, δίνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στη Λειψία.   

Η Άουγκσμπουργκ επικράτησε εντός έδρας κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου με 1-0, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή της στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Βερολίνου παρέμεινε στην 4η θέση με 56 βαθμούς. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 53' ο Ρούμπεν Βάργκας.

Στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Μπόχουμ καθώς γνώρισε την εκτός έδρα ήττα από την Γκλάντμπαχ με 2-0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και βρήκαν δίχτυα στο 35' με τον Γιόνας Χόφμαν. Στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε πέτυχε το τελικό 2-0  με τον Λαρς Στιντλ.