Νίκη κορυφής για την Μπάγερν Μονάχου - Νέα ήττα για την Ντόρτμουντ

Μπάγερν Μονάχου - Χάιντενχαϊμ

i

© PrtScr

Νίκη κορυφής για την Μπάγερν Μονάχου - Νέα ήττα για την Ντόρτμουντ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:28 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:55 - 11.11.2023

Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να «άγγιξε» την γκέλα κόντρα στην Χάιντενχαϊμ, ωστόσο στο τέλος πήρε τη νίκη (4-2) που την οδήγησε προσωρινά στην κορυφή. Η Ντόρτμουντ γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά από την Στουτγκάρδη (2-1).

Νίκη κορυφής έστω και... προσωρινά για την Μπάγερν Μονάχου!

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga, η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε της Χάιντενχαϊμ με 4-2, με τον... συνήθη ύποπτο Χάρι Κέιν να βρίσκει δίχτυα δύο φορές.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό, οι Βαυαροί πήραν το προβάδισμα μόλις στο 14ο λεπτό. Ο Χάρι Κέιν υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από πάσα του Σανέ κι εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε την υπεροχή καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ενώ στο 44ο λεπτό έφτασε και σε δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Κέιν. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σανέ, ο Άγγλος φορ κέρδισε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία και με το κεφάλι έδωσε ισχυρό προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους (2-0).

Όλα έδειχναν πως το σύνολο του Τούχελ θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα, ωστόσο στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω-κάτω.

Συγκεκριμένα, μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η Χάιντενχαϊμ έφερε το ματς στα ίσα (2-2). Αρχικά στο 67΄ ο Κλάιντινστ μείωσε σε 2-1 με μία εξαιρετική εκτέλεση, ενώ στο 70΄ o Κιμ έκανε τραγικό λάθος σερβίροντας το γκολ στον Μπέστε για την ισοφάριση.

Πολλοί θα περίμεναν πως η Μπάγερν θα έμοιαζε σοκαρισμένη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο η «απάντησή» της ήταν άμεση. Πιο αναλυτικά, ο Ραφαέλ Γκερέιρο στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από τραυματισμό έκανε το 3-2 στο 72', ενώ στο 85ο λεπτό ο Ερίκ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-2).

Με αυτό το τρίποντο η Μπάγερν έφτασε τους 29 πόντους και πάτησε κορυφή, ούσα στο +1 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν που έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Στουτγκάρδη «λύγισε» την Ντόρτμουντ με σπουδαία ανατροπή

Από την άλλη, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έδωσε συνέχεια στις ήττες στο πρωτάθλημα.

Σε μία αναμέτρηση που τα είχε όλα, η Στουτγκάρδη μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ, ωστόσο κατάφερε να πραγματοποιήσει μία μεγάλη ανατροπή (2-1).

Η ομάδα του Ζεμπάστιαν Χένες ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος, απέτυχε να σκοράρει σε πέναλτι του Κρις Φίρις και στο 36΄ δέχτηκε γκολ από τον Νίκλας Φίλκρουγκ. Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Ντενίζ Ουντάβ, ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους (1-1).

Στην επανάληψη, η Στουτγκάρδη έφτασε στην ολική ανατροπή με τον Γκιρασί, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 67' και στο 83' σκόραρε με πέναλτι, φτάνοντας τα 15 γκολ στη σεζόν και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του (2-1).

Στα άλλα δύο ματς που διεξήχθησαν την ίδια ώρα, Άουγκσμπουργκ και Χόφενχαϊμ έμειναν ισόπαλες (1-1), όπως και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ντάρμσταντ και Μάιντζ (0-0).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τερματοφύλακας στη Βραζιλία άφησε επιδεικτικά την μπάλα να μπει γκολ και ο προπονητής του έπιανε την καρδιά του (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:00 - 11.11.2023

Τερματοφύλακας στη Βραζιλία άφησε επιδεικτικά την μπάλα να μπει γκολ και ο προπονητής του έπιανε την καρδιά του (vid)

Μία περίεργη φάση σημειώθηκε στην αναμέτρηση της Κορίνθιανς με την Ατλέτικο Μινέιρο, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ