Το θαύμα συνεχίζεται: Νέα ανατροπή για τη Χιρόνα που παραμένει μόνη πρώτη στη La Liga
i

©printscreen

Το θαύμα συνεχίζεται: Νέα ανατροπή για τη Χιρόνα που παραμένει μόνη πρώτη στη La Liga

Κώστας Τσιακλής 17:00 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 11.11.2023

Η Χιρόνα συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της αφού επικράτησε και στην έδρα της Βαγιεκάνο (με ανατροπή) και παραμένει στην κορυφή της La Liga.

Με την αναμέτρηση της Ράγιο Βαγιεκάνο με τη Χιρόνα συνεχίστηκε η 13η αγωνιστική στη La Liga. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο αφού έφυγαν με το διπλό με ανατροπή (1-2) και θα παραμείνει πρώτη στη βαθμολογία και μετά το τέλος της αγωνιστικής.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και άνοιξε το σκορ στο 5'. Ο Ίσι Παλαθόν έδωσε την πάσα στον Άλβαρο Γκαρσία μέσα στην περιοχή και αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και με τη βοήθεια του δοκαριού. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι στο ξεκίνημα και παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο γκολ. 

Στο 9' ο Όσκαρ Τρέχο βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Πάουλο Καζανίγκα πραγματοποίησε μια φοβερή απόκρουση και κράτησε την ομάδα του στο ματς. Στο 17' η Ράγιο απείλησε ξανά όμως αυτή τη φορά η κεφαλιά του Σέρχιο Καμέγιο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Η πρώτη καλή στιγμή της Χιρόνα ήρθε στο 29' με την κεφαλιά του Ντόβμπικ, η οποία όμως έφυγε λίγο έξω.

Η Χιρόνα πήρε τα πάνω της και έγινε ξανά επικίνδυνη στο 38'. Ο Ιβάν Μαρτίν πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε ωραία. Τελικά η ισοφάριση των Καταλανών ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ντόβμπικ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Τσιγκάγκοφ και με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έκανε το 1-1.

Η Χιρόνα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και λίγο έλειψε να φτάσει στην ανατροπή στο 46'. Ο Γιανγκέλ Ερέρα έπιασε την κοντινή κεφαλιά όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Η Βαγιεκάνο απείλησε στο 53'. Ο Εσπίνο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Καζανίγκα ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε εύκολα την μπάλα.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ίσι Παλαθόν ένα λεπτό αργότερα. Η Ράγιο συνέχισε να πιέζει και άγγιξε ξανά το γκολ όμως το σουτ του Τρέχο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 55'. Οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν τελικά την αντίπαλο της για τις χαμένες ευκαιρίες και πήραν το προβάδισμα στο 65'. Ο Ντόβμπικ είδε τον Ντιμιτριέφσκι να του αποκρούει το πλασέ του όμως ο Σάβιο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-2. 

Με «buzzer beater» του Μπερενγκέρ η Μπιλμπάο πήρε τη ματσάρα με τη Θέλτα!
LA LIGA

00:06 - 11.11.2023

Με «buzzer beater» του Μπερενγκέρ η Μπιλμπάο πήρε τη ματσάρα με τη Θέλτα!

Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, η Αθλέτικ Μπιλμπάο με γκολ του Μπερενγκέρ στην εκπνοή, επικράτησε 4-3 της Θέλτα και συνέχισε τη φετινή της ξέφρενη πορεία. Μοιραίος για τη Θέλτα ο Άσπας που έχασε πέναλτι στο 3-3.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 87' όμως ο Καζανίγκα ήταν στη θέση του και απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπεμπέ. Με τη νίκη της η Χιρόνα συνεχίζει να εντυπωσιάζει αφού βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 βαθμούς. Μάλιστα θα παραμείνει εκεί και μετά το τέλος της αγωνιστικής! Από την άλλη η Βαγιεκάνο παραμένει στην 9η θέση με 18 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ