Με «buzzer beater» του Μπερενγκέρ η Μπιλμπάο πήρε τη ματσάρα με τη Θέλτα!
i

©printscreen

Με «buzzer beater» του Μπερενγκέρ η Μπιλμπάο πήρε τη ματσάρα με τη Θέλτα!

Ιάσονας Τσίλης 00:06 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:26 - 11.11.2023

Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, η Αθλέτικ Μπιλμπάο με γκολ του Μπερενγκέρ στην εκπνοή, επικράτησε 4-3 της Θέλτα και συνέχισε τη φετινή της ξέφρενη πορεία. Μοιραίος για τη Θέλτα ο Άσπας που έχασε πέναλτι στο 3-3.

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Θέλτα τέθηκαν αντιμέτωπες για τη 13η αγωνιστική της La Liga, με εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες ως τώρα. Η μεν Μπιλμπάο ερχόμενη από το θρίαμβο στο «Θεράμικα» και βρισκόμενη στην 5η θέση τη βαθμολογίας, ενώ η Θέλτα στη ζώνη του υποβιβασμού και με τη νίκη να αγνοείται εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Μετά από παιχνίδι - θρίλερ, η Μπιλμπάο επικράτησε με 4-3, με τη διακύμανση του σκορ να είναι εντυπωσιακή!

Η Θέλτα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί στο 25' με γκολ του Ιάγο Άσπας, ο οποίος εκτέλεσε άψογα λίγο μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η Μπιλμπάο αντέδρασε σχετικά γρήγορα και στο 37', όταν μετά από φάση διαρκείας ο Σανσέτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση.

Η χαρά για τους γηπεδούχους δεν κράτησε πολύ, αφού η Θέλτα πήρε εκ νέου το προβάδισμα με απίθανο γκολ του Μπάμπα, ο οποίος εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Βάσκοι ισοφάρισαν ξανά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Γκουρουζέτα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και να τελειώνει άψογα τη φάση για το 2-2.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 52'ο Γκουρουζέτα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Γκουαΐτα, έδωσε κεφάλι στο σκορ στη Μπιλμπάο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και διέλυσαν το ψυχολογικό τέλμα στο οποίο είχαν βρεθεί, ισοφαρίζοντας σε 3-3 στο 66' με τον Λάρσεν να σκοράρει έπειτα από πάσα του Ιάγο Άσπας.

Έξι λεπτά αργότερα μάλιστα, η Θέλτα κέρδισε πέναλτι και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί για 3η φορά στην αναμέτρηση. Ο κορυφαίος της παίκτης, Ιάγο Άσπας, έστησε τη μπάλα και ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ουνάι Σιμόν απέκρουσε και κράτησε το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, όμως η Αθλέτικ Μπιλμπάο κέρδισε πέναλτι στο 97', στην τελευταία φάση της αναμέτρησης! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλεξ Μπερενγκέρ, ο οποίος με περίσσια ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-3.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (14ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ