Εξελίξεις στην υπόθεση Νεγκρέιρα: Η εισαγγελία ζήτησε αρχειοθέτηση για τον Λαπόρτα!

Ζουάν Λαπόρτα

i

PrtScr

Εξελίξεις στην υπόθεση Νεγκρέιρα: Η εισαγγελία ζήτησε αρχειοθέτηση για τον Λαπόρτα!

Sportal newsroom 18:06 - 08.11.2023

Η υπόθεση Νεγκρέιρα, που απασχολεί την Μπαρτσελόνα και τους ανθρώπους της δεν έχει κλείσει, με τις εξελίξεις να τρέχουν...

Τον τελευταίο καιρό ο Ζοάν Λαπόρτα, νυν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, είχε μπει στο «κάδρο» των υπόπτων από το Δικαστήριο 1 της Βαρκελώνης για διάφορα παραπτώματα που συνδέονται με την περιβόητη υπόθεση Νεγκρέιρα.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Κατά τις υπό διερεύνηση πληρωμές στον πρώην αντιπρόεδρο των Ισπανών διαιτητών, ο Λαπόρτα κατείχε για πρώτη φορά τη θέση του προέδρου. Μαζί του στο μητρώο υπόπτων είναι εγγεγραμμένοι και οι πρώην επικεφαλής των Καταλανών, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Mundo, η ισπανική εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης. Το κίνητρο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, έγκειται στην παραγραφή των αδικημάτων που καταλογίζονται εις βάρος του Λαπόρτα, όπως παραποίηση εγγράφων, διαφθορά μεταξύ ιδιωτών, κακοδιοίκηση ή ακόμη και πιθανός εκβιασμός.

Τις ίδιες κατηγορίες μοιράζονται επίσης ο Μπαρτομέου και ο Ροσέλ, που δεν έχουν ακόμη κριθεί, για τις πληρωμές που έγιναν στον Νεγκρέιρα και τον γιο του από το 2001 έως το 2008 και αφορούσαν συνολικά 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Στην έφεσή τους, οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η έναρξη του υπολογισμού παραγραφής για τον Λαπόρτα ξεκίνησε όταν εκείνος αποχώρησε από την προεδρία, το 2010. Η καταγγελία στην εισαγγελία υποβλήθηκε το 2023 και αρχικά δεν στρεφόταν εναντίον του νυν προέδρου της Μπαρτσελόνα.

Η ασυνήθιστη «ξηρασία» του Λεβαντόφσκι πυροδοτεί συζητήσεις στην Μπαρτσελόνα
CHAMPIONS LEAGUE

13:36 - 08.11.2023

Η ασυνήθιστη «ξηρασία» του Λεβαντόφσκι πυροδοτεί συζητήσεις στην Μπαρτσελόνα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διανύει μια αρκετά ασυνήθιστη περίοδο για αυτόν. Ο Πολωνός επιθετικός της Μπαρτσελόνα έμεινε ξανά μακριά από τα δίχτυα, αυτή τη φορά κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και έφτασε τα έξι σερί ματς χωρίς γκολ.

Για το λόγο αυτό η εισαγγελία πιστεύει ότι ήδη έχει επέλθει παραγραφή ανεξάρτητα από το εφαρμοστέο αδίκημα, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης διαφθοράς. Κατά την εισαγγελία, δεν έχει νόημα να διώκεται ένας πρόεδρος για αδικήματα που διέπραξε ο επόμενος δεδομένου ότι δεν ποτέ δεν αποδείχθηκε εγκληματική οργάνωση που να συνέδεε όλους τους πρώην επικεφαλής των «μπλαουγκράνα».