Η Σαχτάρ πήρε σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση

Η Σαχτάρ πήρε σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση

Δημήτρης Χούπης 21:45 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 07.11.2023

Η Σαχτάρ «πάτησε» την Μπαρτσελόνα της οποίας επικράτησε με 1-0 για την τέταρτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Champions League και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση.

Η Σαχτάρ πήρε μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα της οποίας επικράτησε με 1-0 για την τέταρτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Champions League και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο η ουκρανική ομάδα ήταν καλύτερη, αφού είχε πιο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αντιθέτως η Μπαρτσελόνα δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία της Σαχτάρ, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι αμυνόντουσαν αρκετά καλά και δεν άφηναν τους αντιπάλους να πλησιάσουν την περιοχή τους. Το γκολ τελικά ήρθε για τους Ουκρανούς στο 40'. Ο Γκοχολεϊσβίλι βρήκε όμορφα τον Σίκαν κι αυτός με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τη Σαχτάρ. 

Στο δεύτερο μέρος οι «μπλαουγκράνα» άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή τους, με στόχο την ισοφάριση. Παρόλα αυτά η ουκρανική ομάδα έχασε και πάλι μια σημαντική ευκαιρία να βρει και δεύτερο τέρμα. Ο Νέβερτον πήρε την μπάλα από πλάγια θέση έκανε ένα σπριντ μπήκε στην περιοχή, σούταρε στην κλειστή γωνία αλλά ο Τερ Στέγκεν κατάφερε να αποκρούσει. Η καταλανική ομάδα από την άλλη ήταν αρκετά φλύαρη, έχοντας την κατοχή αλλά δεν απειλούσε την αντίπαλη εστία. 

Η ουκρανική ομάδα μάλιστα βρήκε και δεύτερο γκολ στο 87' με τον Νέβερτον, αλλά τελικά ακυρώθηκε για οφσάιντ αφού στην αρχή της φάσης ο Βραζιλιάνος βρισκόταν πιο μπροστά από τους αμυντικούς. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΟΜΙΛΟΥ