Η ασυνήθιστη «ξηρασία» του Λεβαντόφσκι πυροδοτεί συζητήσεις στην Μπαρτσελόνα

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

© Photo by Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images

Η ασυνήθιστη «ξηρασία» του Λεβαντόφσκι πυροδοτεί συζητήσεις στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 13:36 - 08.11.2023

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διανύει μια αρκετά ασυνήθιστη περίοδο για αυτόν. Ο Πολωνός επιθετικός της Μπαρτσελόνα έμεινε ξανά μακριά από τα δίχτυα, αυτή τη φορά κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και έφτασε τα έξι σερί ματς χωρίς γκολ.

Η Μπαρτσελόνα υπέγραψε τον 35χρονο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την Μπάγερν Μονάχου πέρυσι και ο Πολωνός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Έπαιξε στους 34 από τους 38 αγώνες (έχασε τρία ματς λόγω τιμωρίας) και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 23 γκολ. Ο έμπειρος στράικερ βοήθησε επίσης τους Καταλανούς να κατακτήσουν το Σούπερ Καπ Ισπανίας με σημαντικά γκολ.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα τελευταία. Ο Λεβαντόφσκι έχασε τρία παιχνίδια τον Οκτώβριο λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, αλλά τώρα έχει επιστρέψει σε φυσική κατάσταση και έπαιξε στα τρία τελευταία ματς της ομάδας του. Εκεί όμως δεν σκόραρε. Στα τρία παιχνίδια που έπαιξε πριν τραυματιστεί, ο 35χρονος φορ επίσης δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Για τον Λεβαντόφσκι, μια τόσο μεγάλη «ξηρασία» είναι αρκετά περίεργη. Η τρέχουσα πορεία του είναι η χειρότερη από τη σεζόν 2010/11, όταν δεν κατάφερε να σκοράρει σε δέκα συνεχόμενους αγώνες για την Μπορούσια Ντόρτμουντ μεταξύ Δεκεμβρίου 2010 και Φεβρουαρίου 2011. Αυτό ήταν στην πρώτη του σεζόν στη Γερμανία. Μετά από αυτό, ο Λεβαντόφσκι ήταν πάντα εγγύηση για γκολ.

Τα καταλανικά ΜΜΕ δίνουν λοιπόν μεγάλη σημασία στο αρνητικό σερί του Λεβαντόφσκι. Η «SPORT» σημειώνει ότι η Μπαρτσελόνα αποδίδει λιγότερο με τον επιθετικό στην ομάδα παρά χωρίς. Ο Πολωνός φορ έκανε την επιστροφή του στο «Clasico», ωστόσο η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1. Κόντρα στη Σοσιεδάδ, ο Λεβαντόφσκι έγινε αλλαγή μετά από μία ώρα, παιχνιδιού και την Τρίτη (07/11), έπαιξε ενενήντα λεπτά απέναντι στη Σαχτάρ, χωρίς να βρίσκει ξανά δίχτυα.

Την περασμένη σεζόν, ο Λεβαντόφσκι έχασε επτά παιχνίδια της Μπαρτσελόνα. Τέσσερα στο πρωτάθλημα, δύο στο τουρνουά κυπέλλου και ένα στο Champions League. Οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν και τα επτά παιχνίδια. Το συμπέρασμα της SPORT είναι ότι ο Πολωνός δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητος για την Μπαρτσελόνα

Ο Τσιγκρίνσκι αποκάλυψε την ατάκα του Γκουαρδιόλα για τις δυσκολίες του στην Μπαρτσελόνα: «Ντμίτρο, ξέρω τι κάνεις, σε παρακαλώ πολύ...»
LA LIGA

19:29 - 07.11.2023

Ο Τσιγκρίνσκι αποκάλυψε την ατάκα του Γκουαρδιόλα για τις δυσκολίες του στην Μπαρτσελόνα: «Ντμίτρο, ξέρω τι κάνεις, σε παρακαλώ πολύ...»

Στην περίοδο της καριέρας του που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Πεπ Γκουαρδιόλα...

Η καταλανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Φεράν Τόρες μπορεί επίσης να καλύψει καλά τη θέση του επιθετικού και ότι ο Τσάβι απέκτησε μια ενδιαφέρουσα επιλογή με τον Γκουίου.