Πόρτο… made in Brazil «καθάρισε» την Αντβέρπ και πλησιάζει στην πρόκριση (vids)

Ιάσονας Τσίλης 00:01 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 10.11.2023

Σε ένα ματς στο οποίο θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου, η Πόρτο επικράτησε μόνο… 2-0 της Αντβέρπ στο «Ντραγκάο» με τα γκολ των Εβανίλσον (32') και Πέπε (90'+1'), παρέμεινε στη 2η θέση σε ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα και είναι αγκαλιά με την πρόκριση. Αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως 4η η Αντβέρπ.

Για την Πόρτο το ματς κόντρα στην Αντβέρπ ήταν «must – win» μετά την επικράτηση της Σαχτάρ επί της Μπαρτσελόνα προκειμένου να μην χάσει το προβάδισμα τριών βαθμών που είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική και το διπλό στην Αμβέρσα. 

Στόχος επετεύχθη, λοιπόν, για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, καθώς χωρίς να χρειαστεί καν να φορτσάρει, επικράτησε 2-0 στο «Ντραγκάο» και έφτασε στην τρίτη της νίκη και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκρισή της στη φάση των «16». Πρωταγωνιστές για τους «δράκους» ήταν δύο Βραζιλιάνοι και συγκεκριμένα ο Εβανίλσον και ο Πέπε, με τον πολιτογραφημένο Πορτογάλο να εξακολουθεί να είναι παράγοντας σε ηλικία 40 ετών και από το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου να είναι ο γηραιότερος σκόρερ στη διοργάνωση.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Εβανίλσον στο 32’ με πέναλτι έπειτα από παράβαση που κέρδισε ο Εουστάκιο από τον Κερκ, σε μια εξέλιξη που ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό να παραμείνουν στο ματς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους. 

Το παιχνίδι φάνηκε να κρίνεται οριστικά υπέρ της Πόρτο, όταν οι Βέλγοι στο 52’ έμειναν και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Εκέλενκαμπ, ωστόσο η χαριστική βολή άργησε να έρθει, αφού οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν τη νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δράστης ήταν ο Πέπε, που στο 90'+1' κέρδισε τους πάντες στον αέρα από τη σέντρα του Κονσεϊσάο και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ