Η Άιντραχτ ταπείνωσε τη Μπάγερν με «πεντάρα», «διπλό» για τη Φράιμπουργκ

Η Άιντραχτ ταπείνωσε τη Μπάγερν με «πεντάρα», «διπλό» για τη Φράιμπουργκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:29 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 09.12.2023

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης άφησε πίσω της τον αποκλεισμό-σοκ από τη Ζααρμπρίκεν στο Κύπελλο Γερμανίας και ταπείνωσε τη Μπάγερν Μονάχου με 5-1, ενώ την ίδια ώρα η Φράιμπουργκ «απέδρασε» από την έδρα της Βόλφσμπουργκ (1-0).

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης άφησε πίσω της τον αποκλεισμό-σοκ από τη Ζααρμπρίκεν στο Κύπελλο Γερμανίας και «ταπείνωσε» τη Μπάγερν Μονάχου με 5-1, για την 13η αγωνιστική της Bundesliga

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ντίνο Τοπμέλερ ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς, ενώ οι Βαυαροί παρέμειναν στη 2η θέση με 32 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα στο 12ο λεπτό ο Ομάρ Μαρμούς με σουτ μέσα στη περιοχή έδωσε το προβάδισμα την ομάδα του. 

Στο 31ο λεπτό ο Ερίκ Ζουνιόρ Ντινά Εμπιμπέ έκανε μια εξαιρετική κούρσα εξαιρετικό τελείωμα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ούγκο Λάρσον με πλασέ έκανε το 3-0. Ωστόσο οι Πρωταθλητές Γερμανίας έβγαλαν αντίδραση και στο 44ο λεπτό μείωσαν σε 3-1 με το μακρινό σουτ του Τζόσουα Κίμιχ. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να  πετύχουν ακόμα δύο τέρματα. Στο 50ο λεπτό ο Ντινά Εμπιμπέ πήρε τη πάσα από τον Φαρές Σαϊμπί και με σουτ έκανε το 4-1. Το τελικό 5-1 για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League διαμόρφωσε στο 60ο λεπτό ο Άνσγκαρ Κνάουφ. 

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 

Την ίδια ώρα, η Φράιμπουργκ πήρε μία σημαντική εκτός έδρας κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, χάρη στο τέρμα του φορμαρισμένου Μίκαελ Γκρέγκοριτς. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» είναι στην 11η θέση με 16 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι με το καλησπέρα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο ματς. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Γιάνικ Γκέρχαρντ έκανε το μακρινό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο δίπλα από την εστία του Νόα Ατούμπουλου. 

Ωστόσο η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 74ο λεπτό ο Κιλιάν Σιντιλιά έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στην αντίπαλη άμυνα και ο Μίκαελ Γκρέγκοριτς με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 1-0 για τη Φράιμπουργκ.  

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (14ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ