Κι επίσημα στη Μπάγερν το μεγάλο ταλέντο της Γρανάδα, Μπράιαν Θαραγόθα

Μπράιαν Θαραγόθα

i

©Bayern

Κι επίσημα στη Μπάγερν το μεγάλο ταλέντο της Γρανάδα, Μπράιαν Θαραγόθα

Δημήτρης Χούπης 14:53 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 06.12.2023

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε τον 22χρονο επιθετικό από τη Γρανάδα, Μπράιαν Θαραγόθα, ο οποίος θα παραμείνει στην Ισπανία ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπράιαν Θαραγόθα από τη Γρανάδα. Ο Ισπανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων με τους Βαυαρούς να βγάζουν από τα ταμεία τους το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά θα παραμείνει στον ισπανικό σύλλογο ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν

Ο 22χρονος υπέγραψε στην Κ19 της Γρανάδα το 2019 από την Πόλι Εχίτο, ομάδα της περιοχής του. Με την πρώτη ομάδα μέτρησε 51 συμμετοχές σκοράροντας δέκα γκολ, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ. Τον Οκτώβριου του ο Θαραγόθα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ισπανίας στον αγώνα απέναντι στη Σκωτία, στον οποίο οι «Ρόχας» επικράτησαν με 2-0. 

«Ο Μπράιαν Θαραγόθα είναι ένας δυνατός, γρήγορος και ευκίνητος εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές. Είναι απρόβλεπτος και πολύ καλός στις φάσεις ένας εναντίον ενός. Έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας αυτή τη χρονιά και έχει αρκετή προοπτική. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη Γρανάδα για το υπόλοιπο της χρονιάς και κοιτάξει μπροστά ενόψει της ενσωμάτωσής του το καλοκαίρι με εμάς» ήταν τα λόγια του Κριστόφ Φρόιντ του αθλητικού διευθυντή των Βαυαρών. 

Τη φετινή χρονιά ο 22χρονος έχει 14 συμμετοχές με τη Γρανάδα μετρώντας πέντε γκολ και δύο ασίστ.