Μόνο η Λεβερκούζεν παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τις ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων!

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Printscreen

Μόνο η Λεβερκούζεν παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τις ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων!

Κώστας Τσιακλής 11:40 - 05.12.2023

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο είναι η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις από αυτές που αγωνίζονται στα Top-5 πρωταθλήματα.

Η δράση στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα συνεχίστηκε το προηγούμενο τετραήμερο. Το Σάββατο (02/12) η Νις ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Ναντ με 1-0 και έτσι πλέον μόνο δύο ομάδες είναι αήττητες στο πρωτάθλημα τους. Αν υπολογίσουμε όμως τους αγώνες όλων των διοργανώσεων τότε μόνο μια δεν έχει χάσει ακόμα. 

Αυτή είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία τρελαίνει κόσμο με την παρουσία και τις εμφανίσεις της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Οι «ασπιρίνες» μετράνε 11 νίκες και δύο ισοπαλίες στην Bundesliga και βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 35 βαθμούς (στο +3 από την Μπάγερν Μονάχου που έχει ένα ματς λιγότερο). 

Την Κυριακή (03/12) η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ όμως τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Βίκτορ Μπόνιφεϊς και να διατηρήσει το αήττητο της. Η άλλη «απώλεια» βαθμών είχε γίνει απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν, στο Μόναχο. Και τότε η Λεβερκούζεν ήταν σκληρή για να πεθάνει αφού ισοφάρισε σε 2-2 με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η Λεβερκούζεν είναι και μια από τις δύο ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί απευθείας στους «16» του Europa League. Αυτό συνέβη αφού στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κατέγραψε πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα σε Μόλντε, Καραμπάχ και Χάκεν. Επίσης η Λεβερκούζεν είναι αήττητη και στο Κύπελλο Γερμανίας, εκεί όπου πέρασε εύκολα τα εμπόδια των Τεουτόνια και Σαντχάουζεν.

Μελανό σημείο της Μπάγερν το Κύπελλο

Αήττητη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη είναι και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία όμως έχασε το αήττητο της στο Κύπελλο Γερμανίας, όταν ηττήθηκε με 2-1 από την Σααρμπρίκεν που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Οι Βαυαροί στο πρωτάθλημα μετράνε 10 νίκες και δύο ισοπαλίες (με Λεβερκούζεν και Λειψία) και με νίκη κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου (όταν οριστεί) μπορούν να πιάσουν στην κορυφή τη Λεβερκούζεν. Στο Champions League η ομάδα του Τόμας Τούχελ πέρασε «άερας» από τον όμιλο της αφού στις πέντε αγωνιστικές είχε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη.