Νίκη για τη Φράιμπουργκ μετά τον Ολυμπιακό - Παρέμεινε αήττητη η Λεβερκούζεν
i

@PrtScr

Νίκη για τη Φράιμπουργκ μετά τον Ολυμπιακό - Παρέμεινε αήττητη η Λεβερκούζεν

Ιάσονας Τσίλης 21:35 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 03.12.2023

Η Φράιμπουργκ με... κεκτημένη ταχύτητα από την «πεντάρα» στον Ολυμπιακό, επικράτησε 1-0 της Μάιντς και πλησίασε τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Λεβερκούζεν ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ντόρτμουντ, συνεχίζοντας το φετινό αήττητο σερί της.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τ 5-0 επί του Ολυμπιακού η Φράιμπουργκ πέρασε από το Μάιντς. Η Λεβερκούζεν αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, έσωσε την παρτίδα κόντρα στη Ντόρτμουντ και παρέμεινε αήττητη.

Μάιντς - Φράιμπουργκ 0-1

Ο Γκρέγκοριτς, που πέτυχε χατ τρικ κόντρα στον Ολυμπιακό, λίγο έλλειψε να ανοίξει το σκορ το 27', με το σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σημάδεψε ξανά το δοκάρι αυτή τη φορά με κεφαλιά.

Η Φράιμπουργκ βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 70, με τον Γκρέγκοριτς να κυνηγάει μια φάση που έμοιαζε χαμένη και να τελειώνει άψογα με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν με άνεση το προβάδισμα, δεν απειλήθηκαν και πήραν μια σημαντική νίκη, που τους ανεβάζει στους 18 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από τη Χόφενχαϊμ και τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 1-1

Η Ντόρτμουντ αιφνιδίασε τις «ασπιρίνες» και προηγήθηκε μόλις στο 5' με τον Ράιερσον να εκμεταλλεύεται την πάσα του Φούλκρουγκ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τελείωμα μέσα στην περιοχή.

Η Λεβερκούζεν πήρε τα ηνία του αγώνα από εκείνο το σημείο και έπειτα. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 21', με το σουτ του Τσάκα να φεύγει εκατοστά από το δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλντο, όμως Κόμπελ απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία.

Οι «ασπιρίνες» συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ένα ακυρωθέν γκολ, αλλά τελικά έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπονιφάς στο 79', ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία μετά από εξαιρετική πάσα του Πάτρικ Σικ.

Η Λεβερκούζεν πίεσε για την ολική ανατροπή, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ανέβηκε στους 35 βαθμούς, στο +3 από τη Μπάγερν, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η Ντόρτμουντ έχει 26 βαθμούς και έπεσε από την 4άδα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (14ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Sportal Sunday Live με το επεισοδιακό Βόλος - Ολυμπιακός 2-2, τον Μαρτίνεθ & Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0