Η κρούση της Άιντραχτ για τον Ιωαννίδη και η απάντηση του Τριφυλλιού

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Η κρούση της Άιντραχτ για τον Ιωαννίδη και η απάντηση του Τριφυλλιού

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:22 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 02.12.2023

O Παναθηναϊκός κατέστησε σαφές από την πρώτη στιγμή πως δεν πουλάει τον Φώτη Ιωαννίδη και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης το αντιλήφθηκε, έστω και με πολυήμερη καθυστερήση.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο καταγράφηκε με διαδοχικά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο. Ορισμένα ρεπορτάζ προχώρησαν την υπόθεση, ισχυριζόμενα ότι εξελίσσονταν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή, με αρκετές πιθανότητες για την υλοποίηση του deal.

Πάντως, μάλλον στη γερμανική ομάδα αντιλήφθηκαν πως ο Ιωαννίδης δεν πωλείται. Αυτό καταγράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος Φλόριαν Πλέτενμπεργκ στο tweet του (πλατφόρμα Χ).

Ο Πλάτενμπεργκ αναφέρει αρχικά πως οι ιθύνοντες της Άιντραχτ ενημερώθηκαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τον Ιωαννίδη στη διάρκεια του Ιανουαρίου. Κατά συνέπεια, το ζήτημα στερείται ρεαλιστικής βάσης πλέον, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Ο ρεπόρτερ ισχυρίζεται πως η Άιντραχτ έχει την πρόθεση να πληρώσει 7-8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του Ιωαννίδη, μαζί με μπόνους επίτευξης στόχων. Ένα ποσό που δεν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ζητάει περισσότερα.

Η δεύτερη λεπτομέρεια που παραθέτει ο Γερμανός δημοσιογράφος σχετίζεται με το καλοκαίρι του 2024, παρότι ο ίδιος δεν το οριοθετεί ευθέως. Γιατί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, οι «πράσινοι» δεν πουλούν ούτε τον Ιωαννίδη, ούτε κανέναν βασικό. Άρα δεν πραγματοποιούνται συζητήσεις για το συγκεκριμένο τάιμινγκ.

Με τη διευκρίνιση του Πλάτενμπεργκ, συνάγεται το συμπέρασμα πως ο Παναθηναϊκός και η Άιντραχτ έχουν μεγάλη διαφορά στις προσεγγίσεις τους για τον Ιωαννίδη, ακόμα και με τον καλοκαιρινό ορίζοντα. Το Τριφύλλι αξιώνει πολύ μεγάλο αντίτιμο και οι «αετοί» δεν σκοπεύουν να το ικανοποιήσουν.

Ο Ιωαννίδης γράφει ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και... έπεται συνέχεια
EUROPA LEAGUE

17:36 - 01.12.2023

Ο Ιωαννίδης γράφει ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και... έπεται συνέχεια

Με το γκολ του στο «Θεράμικα» το βράδυ της Πέμπτης (30/11), ο Φώτης Ιωαννίδης μπήκε σε μια ξεχωριστή λίστα ποδοσφαιριστών στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας την εξαιρετική του φόρμα τη φετινή σεζόν.

Ο Ιωαννίδης σημειώνει ραγδαία πρόοδο και ο Παναθηναϊκός δεν έχει λόγο να τον αφήσει τώρα. Τόσο για να μην αποδυναμωθεί στη διεκδίκηση του τίτλου, όσο και για τα χρήματα που θα εισπράξει από την πώληση του.

Οι «πράσινοι» συζητούν από θέση ισχύος για τον διεθνή επιθετικό, τον οποίο έχουν δεσμεύσει μέχρι τον Ιούνιο του 2027 και χωρίς ρήτρα. Συνεπώς, δεν πιέζονται χρονικά, ενώ, ο 23χρονος στράικερ νιώθει χαρούμενος με την παραμονή του στο «Γεώργιος Καλαφάτης», έχοντας αυξήσει και τις αποδοχές του.