Μπερνάρ: «Έχουμε υποχρεώση στον Παναθηναϊκό να συνεχίσουμε»

Μπερνάρ: «Έχουμε υποχρεώση στον Παναθηναϊκό να συνεχίσουμε»

Ο Μπερνάρ σχολίασε την καθυστερημένη αντίδραση του Παναθηναϊκού απέναντι στη Βιγιαρεάλ και τόνισε πως είναι η επιβεβλημένη η συνέχεια στο Conference League.

Σε αυτοκριτική για το «νεκρό» διάστημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ προχώρησε ο Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός τόνισε πως οι «πράσινοι» έχασαν χρόνο και μετά προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζετα. Ένα πάθημα που πρέπει να μην επαναληφθεί, ενώ ο Μπερνάρ χαρακτήρισε υποχρεώση των παικτών να εξασφαλίσουν τη συνέχεια του Τριφυλλιού στο Conference League. Αναλυτικά οι δηλώσεις του 30χρονου άσου:

-Μετά από ένα παιχνίδι-ροντέο, ποια είναι η τελική αίσθηση που σου αφήνει για τον Παναθηναϊκό; Νιώθεις στεναχωρημένος; 

«Δεν έπρεπε να αργήσουμε τόσο πολύ να αντιδράσουμε. Δεχτήκαμε γκολ σε καθοριστικά σημεία και αυτό μας κόστισε. Ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε τον αγώνα, εάν θέλαμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του Europa League και δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Κάναμε λάθη που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο και αυτά τα λάθη καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα».

-Έστω η αντίδραση μετά το τρίτο γκολ της Βιγιαρεάλ, σας αφήνει μία αισιοδοξία, ένα θετικό συναίσθημα;

«Δεν είναι θετικό για μας πως αντιδράσαμε μετά το τρίτο γκολ. Σημαίνει ότι κάτι δεν κάναμε σωστά και πρέπει να το διορθώσουμε. Σε αυτό το επίπεδο, με τόσο ποιοτικούς αντιπάλους, δεν έχουμε το περιθώριο να παίζουμε χωρίς συγκέντρωση για τόση ώρα στο ματς. Έπρεπε από την αρχή να είμαστε συγκεντρωμένοι, να αποφύγουμε τα λάθη και να μην τρέχουμε μετά να σώσουμε την κατάσταση».

-Ποιο είναι το πιο πολύτιμο μάθημα από την ήττα από τη Βιγιαρεάλ;

«Είναι κρίμα γιατί δεν ολοκληρώσαμε την ανατροπή, γιατί μπορούσαμε. Όμως, επαναλαμβάνω, το ζητούμενο είναι να έχουμε εμείς το προβάδισμα και όχι να τρέχουμε να ανατρέψουμε το προβάδισμα της άλλης ομάδας».

-Τώρα σε ελάχιστο χρόνο παίζετε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Είναι εύκολο να αλλάξει αμέσως το τσιπάκι;

«Αύριο είναι μία άλλη μέρα. Να μάθουμε από τα λάθη μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ την Κυριακή, για να διατηρήσουμε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Οι υποχρεώσεις μας στο Europa League δεν έχουν τελειώσει, αφού θα παίξουμε με τη Μακάμπι Χάιφα και έχουμε υποχρεώση να πάμε την ομάδα στο Conference League».