Ετσι συνεχίζουν Ευρώπη ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: Τα αποτελέσματα που θέλουν την τελευταία αγωνιστική

Ελίασον, Αϊτόρ και Ελ Αραμπί

i

©Intime

Ετσι συνεχίζουν Ευρώπη ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός: Τα αποτελέσματα που θέλουν την τελευταία αγωνιστική

Κώστας Τόπας 10:32 - 01.12.2023

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να παραμείνουν στην Ευρώπη και τον χειμώνα.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν τα κατάφεραν την πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική του Europa League, γνωρίζοντας ήττες. Η Ένωση παρότι ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα «λύγισε» κόντρα στην Μπράιτον με γκολ από πέναλτι (ξανά) και ηττήθηκε με 1-0. 

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με την... κόλαση της συντριβής μετά το 3-0, όμως αντέδρασε και άγγιξε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Η ήττα με 3-2 τελειώνει την υπόθεση του Europa League, αλλά το Conference League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική με τη Μακάμπι Χάιφα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός στο Φράιμπουργκ χάρισε ουκ ολίγα «δώρα» στους Γερμανούς, προσφέροντας τους την άνετη νίκη με 5-0.

Πλέον, οι ελληνικές ομάδες θα τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να παραμείνουν στην Ευρώπη και τον χειμώνα, κρατώντας την τύχη στα χέρια τους. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παίξουν τα τελευταία τους παιχνίδια για δύο αποτελέσματα, καθώς τη δεδομένη στιγμή και οι τρεις ελληνικοί σύλλογοι βρίσκονται στην τρίτη θέση των ομίλων τους.

Η ΑΕΚ θα επισκεφθεί το Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στις 14 Δεκεμβρίου, για την τελευταία αγωνιστική του Europa League. Μετά την ήττα του Αίαντα από την Μαρσέιγ με 4-3, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα παίξει για να μην χάσει. Ουσιαστικά με ισοπαλία ή με νίκη, οι «κιτρινόμαυροι» εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στα Play Offs του Conference League.

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα υποδεχθεί στις 14 Δεκεμβρίου την Μακάμπι Χάιφα. Από τη στιγμή που τελευταία γνώρισε την ήττα από τη Ρεν το βράδυ της Πέμπτης (30/11), οι «πράσινοι» παρέμειναν στην τρίτη θέση του ομίλου τους. Το «τριφύλλι» πλέον έχει ελπίδες μόνο για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League. Θέλει έναν βαθμό στον εντός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο

Σε περίπτωση που δεν πάρει το «Χ», τότε θα πρέπει η ομάδα από το Ισραήλ να επικρατήσει της Βιγιαρεάλ στο εξ αναβολής μεταξύ τους παιχνίδι, με διαφορά πέντε γκολ, ώστε να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό στην ισοβαθμία.

Τέλος, ο Ολυμπιακός παρά την βαριά ήττα με 5-0 από την Φράιμπουργκ, συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Κι αυτό διότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Μπάτσκα Τόπολα και μοναδικός του στόχος δεν είναι άλλος από το να μην ηττηθεί από την ομάδα της Σερβίας. 

Η Μπάτσκα Τόπολα γνώρισε ήττα το βράδυ της Πέμπτης (30/11) από την Γουέστ Χαμ με 1-0 κι έτσι παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, έχοντας μόλις έναν βαθμό. Ετσι, αν οι Πειραιώτες δεν ηττηθούν τότε θα καταλάβουν την τρίτη θέση στον όμιλο τους που οδηγεί στα Play Fffs του Conference League.