Ο Ιωαννίδης γράφει ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και... έπεται συνέχεια

O Αϊτόρ και ο Ιωαννίδης

i

© Intime

Ο Ιωαννίδης γράφει ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και... έπεται συνέχεια

Ιάσονας Τσίλης 17:36 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 01.12.2023

Με το γκολ του στο «Θεράμικα» το βράδυ της Πέμπτης (30/11), ο Φώτης Ιωαννίδης μπήκε σε μια ξεχωριστή λίστα ποδοσφαιριστών στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας την εξαιρετική του φόρμα τη φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-2 στο «Θεράμικα» από τη Βιγιαρεάλ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League την Πέμπτη (30/11). Το «τριφύλλι» βρέθηκε να χάνει 3-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και όλα έδειχναν ότι θα υποστεί μια βαριά ήττα από το «κίτρινο υποβρύχιο».

Οι «πράσινοι» ωστόσο γύρισαν το διακόπτη, μείωσαν με τους Παλάσιος και Ιωαννίδη σε 3-2 και έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, σε ένα παιχνίδι που εν τέλει, άφησε ανάμικτα συναισθήματα στο σύνολο του Γιοβάνοβιτς.

Εκείνος που έγραψε ιστορία ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης. Μπορεί αρχικά να αστόχησε σε πέναλτι, για πρώτη φορά μετά από επτά σερί εύστοχες εκτελέσεις, ωστόσο ο Έλληνας επιθετικός, πέτυχε το 6ο φετινό ευρωπαϊκό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Έτσι, ισοφάρισε την επίδοση των Δημήτρη Σαραβάκου, Κριστόφ Βαζέχα, Μιχάλη Κωνσταντίνου και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ υπολείπεται μόνο του Αντώνη Αντωνιάδη, ο οποίος είχε πετύχει 10 τέρματα στη Ευρώπη σε μια σεζόν (1970/71) και κατέχει το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία του «τριφυλλιού».

Με τον Παναθηναϊκό να είναι το ακλόνητο φαβορί για την 3η θέση στον 6ο όμιλο του Europa League, το πιθανότερο είναι να έχει τρεις τουλάχιστον ακόμα αναμετρήσεις για να ξεπεράσει τους τέσσερις θρύλους της ομάδας και να φτάσει ακόμα πιο κοντά στο ρεκόρ του Αντωνιάδη.