Το «τρένο» της Λεβερκούζεν δεν κάνει στάσεις και κοιτάζει ψηλά

Τσάμπι Αλόνσο

i

Τσάμπι Αλόνσο/ ©picture alliance/ Getty Images

Το «τρένο» της Λεβερκούζεν δεν κάνει στάσεις και κοιτάζει ψηλά

Πάνος Κορομηλάς 12:22 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 01.12.2023

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνεχίζει να εντυπωσιάζει, πέτυχε την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο του UEFA Europa League και με τον Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι δείχνει πως το ταβάνι της σε Bundesliga και Ευρώπη είναι πολύ υψηλό.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε εύκολα της Χάκεν για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League , διεύρυνε το αήττητο σερί της στη σεζόν στους 19 αγώνες και με αυτές τις εμφανίσεις δικαιούται να κοιτάζει ψηλά. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης στο πρόσωπο του Τσάμπι Αλόνσο, δικαιώνεται απόλυτα, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που τρομάζει.

Οι «ασπιρίνες» μετρούν 18 νίκες και μια ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga και προελαύνουν στην Ευρώπη, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Αποτελεσματική στην επίθεση, συμπαγής στην άμυνα

Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο σύνολο, με σταθερότητα τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Η Λεβερκούζεν διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο γερμανικό πρωτάθλημα με 37 γκολ σε 12 αγώνες, πίσω μόνο από την Μπάγερν Μονάχου. Αντίστοιχα, η άμυνά της είναι εξίσου αποδοτική με 10 μόλις τέρματα παθητικό. 

Στο Europa League, η πορεία της είναι επίσης εντυπωσιακή, σε έναν όμιλο βέβαια με μικρό δείκτη δυσκολίας. Απέναντι σε Χάκεν, Κάραμπαγκ και Μόλντε, κλείδωσε με ευκολία την πρώτη θέση, έχοντας το απόλυτο των νικών σε πέντε αναμετρήσεις. 

Δύναμή της τα «φτερά», χτυπάει στην αντεπίθεση

Ο Τσάμπι Αλόνσο παρατάσσει συνήθως την ομάδα με τριάδα στην άμυνα, «δίνοντας» τις πλευρές στα δημιουργικά μπακ που διαθέτει. Γκριμάλντο και Φρίμπονγκ αποδίδουν εξαιρετικά ως τώρα, έχοντας κυρίαρχο ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη. Αυτό μαρτυράται και από τους αριθμούς, με τον Ισπανό να μετρά εννέα γκολ και έξι ασίστ σε 18 εμφανίσεις φέτος και τον Ολλανδό να έχει σημειώσει ήδη έξι τέρματα και επτά τελικές πάσες.

Η γρήγορη μετάβαση του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση, είναι ένα από τα βασικά «όπλα» της Λεβερκούζεν και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα εντός γηπέδου είναι θεαματικά. 

Με τον Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι, η Λεβερκούζεν έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της. Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει εξαιρετικά δείγματα γραφής στην πρώτη του δουλειά σε πάγκο πρώτης ομάδας, με την Ρεάλ Μαδρίτης να τον έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Κάρλο Αντσελότι

Η Μαρσέιγ πήρε στις καθυστερήσεις τη ματσάρα με τον Άγιαξ και πέρασε στην επόμενη φάση - Πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν
EUROPA LEAGUE

00:00 - 01.12.2023

Η Μαρσέιγ πήρε στις καθυστερήσεις τη ματσάρα με τον Άγιαξ και πέρασε στην επόμενη φάση - Πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν

Σε ένα απίθανο παιχνίδι η Μαρσέιγ επικράτησε με 4-3 του Άγιαξ και θα συνεχίσει και μετά τα Χριστούγεννα να παίζει στο Europa League. Πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Προς το παρόν όμως καθοδηγεί την ομάδα του σε μια μαγική πορεία, βρίσκεται στο «ρετιρέ» της Bundesliga και μοιάζει ικανός να απειλήσει μια κυριαρχία 13 ετών της Μπάγερν Μονάχου στο πρωτάθλημα. Ξεκινώντας από το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ (3/12, 18:30) οι «ασπιρίνες» θα επιδιώξουν να διευρύνουν το σερί τους με το «πόδι στο γκάζι» και την ψυχολογία στα ύψη.