Η Μαρσέιγ πήρε στις καθυστερήσεις τη ματσάρα με τον Άγιαξ και πέρασε στην επόμενη φάση - Πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν
i

©glomex

Η Μαρσέιγ πήρε στις καθυστερήσεις τη ματσάρα με τον Άγιαξ και πέρασε στην επόμενη φάση - Πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν

Κώστας Τσιακλής 00:00 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 01.12.2023

Σε ένα απίθανο παιχνίδι η Μαρσέιγ επικράτησε με 4-3 του Άγιαξ και θα συνεχίσει και μετά τα Χριστούγεννα να παίζει στο Europa League. Πρόκριση και πρωτιά για Λίβερπουλ και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League ολοκληρώθηκε με τις αναμετρήσεις που ξεκίνησαν στις 22:00. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της ΑΕΚ, Μαρσέιγ και Άγιαξ πρόσφεραν γκολ και θέαμα, με τους Γάλλους να επικρατούν τελικά με 4-3 και να παίρνουν την πρόκριση. 

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και απείλησε δύο φορές στο 3ο και στο 7'. Και στις δύο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας του Άγιαξ, Ραμάι, απέκρουσε τα σουτ των Ομπαμεγιάνγκ και Σαρ. Τελικά οι Μασσαλοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 9' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ αφού ο Άγιαξ ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα με τον Μπρόμπεϊ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και η Μαρσέιγ προηγήθηκε για δεύτερη φορά στο 26' με την κεφαλιά του Μπεμπά. Η αντίδραση του Άγιαξ ήταν ξανά άμεση και ισοφάρισε σε 2-2 στο 30' και πάλι με τον Μπρόμπεϊ. Οι γηπεδούχοι έμελλε να προηγηθούν και τρίτη φορά με το ωραίο ψαλιδάκι του Ομπαμεγιάνγκ στο 48'. Στο 63' οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν αφού ο Μπερχάους του Άγιαξ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Το γεγονός αυτό πάντως δεν απέτρεψε τον Άγιαξ από το να ισοφαρίσει. Στο 80' ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ έπιασε την κεφαλιά και έκανε το   3-3. Τελικά η Μαρσέιγ κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Ομπαμεγιάνγκ με πέναλτι στο 90+3'.  

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι νίκες των Λίβερπουλ και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «κόκκινοι» διέλυσαν με 4-0 τη ΛΑΣΚ ενώ οι «ασπιρίνες» επικράτησαν με 0-2 της Χάκεν. Αμφότερες προκρίθηκαν ως πρώτες στους «16» του Europa League. Στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης συνεχίζουν επίσης Σλάβια Πράγας και Ρόμα. Μένει ζωντανός για Conference League ο Άρης Λεμεσού μετά την ισοπαλία με τη Ρέιντζερς στη Σκωτία.

Εφιαλτικό βράδυ για την Ελλάδα με... σανίδα σωτηρίας από τον ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς σε Europa και Conference League
EUROPA LEAGUE

23:55 - 30.11.2023

Εφιαλτικό βράδυ για την Ελλάδα με... σανίδα σωτηρίας από τον ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς σε Europa και Conference League

Ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας που πρόσφερε στη χώρα μας βαθμούς όσον αφορά το UEFA Ranking, παίρνοντας «διπλό» κόντρα στην Άιντραχτ. Αντιθέτως, οι μαχητικοί ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν τα κατάφεραν, όπως και ο Ολυμπιακός που παραδόθηκε άνευ όρων.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 22:00: 

Μαρσέιγ 4-3 Άγιαξ
Ρέιντζερς 1-1 Άρης Λεμεσού
Λίβερπουλ 4-0 ΛΑΣΚ
Τουλούζ 0-0 Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Βιγιαρεάλ 3-2 Παναθηναϊκός
Σερβέτ 1-1 Ρόμα
Σέριφ 2-3 Σλάβια Πράγας
Χάκεν 0-2 Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μόλντε 2-2 Καραμπάχ