Ποιες ομάδες έχουν περάσει στο Europa League - Πότε είναι τα ματς των playoffs και της φάσης των «16»
i

©intime

Ποιες ομάδες έχουν περάσει στο Europa League - Πότε είναι τα ματς των playoffs και της φάσης των «16»

Δημήτρης Χούπης 00:12 - 01.12.2023

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος της φάσης των ομίλων του Europa League, οι βαθμολογίες έχουν αρχίσει σιγά σιγά να σχηματίζονται, όπως και οι πρώτες ομάδες που έχουν «κλειδώσει μία θέση στα νοκ - άουτ της διοργάνωσης.

Οι τρεις ελληνικές ομάδες που έπαιξαν στο Europa League δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στη διοργάνωση, αφού γνώρισαν ισάριθμες ήττες. Ο Ολυμπιακός έχασε στη Γερμανία με 5-0 από τη Φράιμπουργκ, η ΑΕΚ γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Μπράιτον με 0-1 και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ με 3-2 στην Ισπανία. 

Μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων λοιπόν μόλις δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στους «16». Ο λόγος γίνεται για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση του όγδοου ομίλου με 15 βαθμούς. Ενώ η δεύτερη ομάδα είναι η Λίβερπουλ, η οποία πήρε την πρωτιά με 12 βαθμούς μέχρι στιγμής. 

Ωστόσο δεν είναι οι μόνες ομάδες που έχουν «κλειδώσει» μία θέση στα νοκ - άουτ του Europa League, αλλά ακόμα δεν έχουν μάθει το αν θα παίξουν στα playoffs ή στους «16». 

Οι ομάδες που έχουν «κλειδώσει» τη θέση τους στα playoffs από το Champions League

Μέχρι στιγμής μόλις δύο ομάδες έχουν κλείσει μία θέση στα playoffs του Europa League, προερχόμενες από το Champions League. Ο λόγος γίνεται για τη Φέγενορντ, η οποία παρόλο που γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η ήττα της Σέλτικ από τη Λάτσιο την έστειλε στο Europa League

Η δεύτερη ομάδα είναι η Γιουνγκ Μπόις. Ο σύλλογος από την Ελβετία επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 2-0 στη Βέρνη και κάπως έτσι εξασφάλισε κι εκείνη τη θέση της στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και μετά τον Δεκέμβρη. 

Πέρασαν Ρεν και Βιγιαρεάλ, στο χέρι του Παναθηναϊκού το Conference League - Η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική στον όμιλο
EUROPA LEAGUE

00:09 - 01.12.2023

Πέρασαν Ρεν και Βιγιαρεάλ, στο χέρι του Παναθηναϊκού το Conference League - Η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική στον όμιλο

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-2 από τη Βιγιαρεάλ στο «Κεράμικα» και οι Ισπανοί με τη Ρεν εξασφάλισαν την πρόκριση. Το «τριφύλλι» θέλει έναν βαθμό στη Λεωφόρο με τη Μακάμπι Χάιφα.

Οι ημερομηνίες των playoffs και της φάσης των «16»

Το πρώτο παιχνίδι των playoffs είναι στις 15 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα μετά είναι η ρεβάνς (22/02). Από την άλλη πρώτο ματς για τη φάση των «16» είναι στις 7 Μαρτίου και η ρεβάνς στις 14 Μαρτίου