Τρομερό: Η συγκινητική κίνηση της Φράιμπουργκ για παίκτη της που έχει αχρωματοψία

Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη

i

PrtScr

Τρομερό: Η συγκινητική κίνηση της Φράιμπουργκ για παίκτη της που έχει αχρωματοψία

Κώστας Τόπας 12:41 - 02.02.2024

Στην αναμέτρηση της Φράιμπουργκ με την Στουτγκάρδη θα συμβεί κάτι απίθανο. Κανονικά η γηπεδούχος θα φορούσε εντός έδρας εμφάνιση, αλλά επειδή η Στουτγάρδη θα παίξει με πράσινα, η Φράιμπουργκ θα παίξει με λευκά. Κι αυτό διότι ένας ποδοσφαιριστής της έχει αχρωματοψία και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πράσινο από το κόκκινο, άρα και συμπαίκτες και αντιπάλους.

Η αναμέτρηση μεταξύ Φράιμπουργκ και Στουτγκάρδης το Σάββατο (03/02, 16:30) για την 20η αγωνιστική της Bundesliga υπόσχεται να είναι ξεχωριστή. Κι αυτό διότι, η γηπεδούχος θα αλλάξει φανέλα και θα παίξει με την λευκή εκτός έδρας εμφάνιση, αντί για την κόκκινη που έχει για τα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο λόγος; Επειδή η Στουτγάρδη θα παίξει στα πράσινα και η Φράιμπουργκ θα έχει έναν παίκτη στον αγωνιστικό χώρο που πάσχει από αχρωματοψία και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πράσινο από το κόκκινο, άρα και συμπαίκτες και αντιπάλους.

«Είναι πολύ καλή ιδέα να το κάνουμε έτσι. Δεν θέλουμε κάποιος να δώσει τη μπάλα στον αντίπαλο και στη συνέχεια να την πυροβολήσει στο τέρμα», λέει ο προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ για αυτή την απόφαση.

Στατιστικά μιλώντας, το 8% όλων των ανδρών επηρεάζεται από έλλειψη χρωματικής όρασης, δηλαδή ένας στους 12. Η πιθανότητα να υπάρχει ένας παίκτης σε κάθε αρχική ενδεκάδα που να έχει τέτοια αδυναμία είναι επομένως πολύ μεγάλη. Φυσικά, υπάρχει και πλήθος θεατών στο γήπεδο και μπροστά από την τηλεόραση.

«Φυσικά αυτό γίνεται ξανά θέμα τώρα. Είναι ένα πρόβλημα, κάποιοι παίκτες το έχουν ιδρώσει πραγματικά τα τελευταία χρόνια. Είχα και παίκτες στην Α-νεανική που έπαιζαν την μπάλα στο πόδι του αντιπάλου αρκετές φορές. Κάποια στιγμή τον ρώτησα: Είναι ακόμα εντάξει; Μέχρι που μου είπε ότι δεν το είδε σωστά», αποκαλύπτει ο Στράιχ.

Η λατρεία του Ράσφορντ για τεκίλα και Narcos τον οδήγησαν σε νέους μπελάδες (vid)
PREMIER LEAGUE

12:29 - 02.02.2024

Η λατρεία του Ράσφορντ για τεκίλα και Narcos τον οδήγησαν σε νέους μπελάδες (vid)

Ο Μάρκους Ράσφορντ τιμωρήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το 12ωρο ξεφάντωμα του σε πάρτι, καταναλώνοντας άφθονη τεκίλα στο Μπέλφαστ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την προπόνηση της ομάδας του.

Στην πραγματικότητα δεν είναι η πρώτη φορά που η Φράιμπουργκ αποφασίζει για μια τέτοια αλλαγή φανέλας. Την 26η αγωνιστική της σεζόν 2020/21, η Φράιμπουργκ έπαιξε εντός έδρας με την εκτός έδρας φανέλα της (τότε κίτρινη) επειδή η Άουγκσμπουργκ είχε επίσης πράσινη φανέλα.