Νίκες για Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδη - Ισοπαλία για τη Λειψία

Πανηγυρισμοί παικτών Ντόρτμουντ

i

©Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Νίκες για Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδη - Ισοπαλία για τη Λειψία

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:31 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 07.10.2023

Η Ντόρτμουντ επικράτησε της Ουνιόν Βερολίνου με 4-2, για την 7η αγωνιστική της Bundesliga. Την ίδια ώρα μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Στουτγκάρδη, η οποία νίκησε με 3-1 τη Βόλφσμπουργκ, ενώ η Λειψία έμεινε στην ισοπαλία με τη Μπόχουμ (0-0).

Σε ένα «τρελό» ματς που είχε πολλά γκολ, η Ντόρτμουντ επικράτησε εντός έδρας κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου με 4-2, για την 7η αγωνιστική της Bundesliga

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 7ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με το σουτ του Νίκλας Φύλκρουγκ. Ωστόσο η χαρά στο «στρατόπεδο» της Ντόρτμουντ κράτησε για λίγο, καθώς δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια με την καρφωτή κεφαλιά του Ρόμπιν Γκόσενς.   

Στο 18' η Ουνιόν βρήκε δίχτυα με τον Άλεξ Κραλ, όμως το γκολ του ακυρώθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης, μετά από έλεγχο στο VAR. Τελικά το γκολ που έψαχναν οι φιλοξενούμενοι το βρήκαν στο 31ο λεπτό με την εύστοχή εκτέλεση πέναλτι του Λεάντρο Μπονούτσι.  

Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ ανέβασε τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα να κάνουν το 2-2 με το εξαιρετικό σουτ του Νίκο Σλότερμπεκ. Η ομάδα του Εντίν Τέρζιτς χάρη στα γκολ των Γιούλιαν Μπαρντ (54') και Γιούλιαν Ρίερσον (71') διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 3-1

Μία πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Στουτγκάρδη, η οποία επικράτησε εντός έδρας επί της Βόλφσμπουργκ με 3-1 και ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. 

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Γιάνικ Γκέρχαρντ (34') με καταπληκτικό σουτ, ενώ στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του  Σερχού Γκιρασί έκαναν το 1-1. Η Στουτγάρδη είχε τον έλεγχο και τις πρωτοβουλίες στο ματς και χάρη στα δύο τέρματα του Γκιρασί διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 

ΛΕΙΨΙΑ - ΜΠΟΧΟΥΜ 0-0

Την ίδια ώρα, η Λειψία αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας κόντρα στη Μπόχουμ (0-0), παραμένοντας στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Μάνουελ Ράιχμαν, ο οποίος απέκρουσε τα πέναλτι των Τσάβι Σίμονς και Εμίλ Φόσμπεργκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0 στο ματς μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.   

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (8ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ