Αποκλεισμός για Μπράιτον από την Τσέλσι - Γκολάρα του Σομποζλάι που έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ - Δύσκολη πρόκριση για Γουέστ Χαμ
i

©glomex

Αποκλεισμός για Μπράιτον από την Τσέλσι - Γκολάρα του Σομποζλάι που έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ - Δύσκολη πρόκριση για Γουέστ Χαμ

Sportal newsroom 23:46 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 28.09.2023

Εκτός Καραμπάο Καπ η Μπράιτον από την Τσέλσι. Πρόκριση με γκολάρες η Λίβερπουλ. Πέρασε αν και ζορίστηκε η Γουέστ Χαμ. Στην επόμενη φάση και η Άρσεναλ με τη νίκη απέναντι στην Μπρέντφορντ.

Γεμάτoς δράση ήταν ο τρίτος γύρος του Carabao League Cup με οκτώ αναμετρήσεις να γίνονται ταυτόχρονα. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Μπράιτον, αποκλείστηκε από την Τσέλσι με 1-0 χάρη στο γκολ του Νίκολας Τζάκσον. Η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή απέναντι στη Λέστερ και με τη γκολάρα του Σομποζλάι πήρε τη νίκη με 3-1. Δύσκολη πρόκριση με 1-0 από τη Γούεστ Χαμ κόντρα στη Λίνκολν που αγωνίζεται στη League One.

Η Τσέλσι σκόραρε τον Σεπτέμβριο και το γκολ αυτό της έδωσε και την πρόκριση απέναντι στη Μπράιτον. «Δράστης» ο Νικολάς Τζάκσον που στο 50' πήρε ωραία ασίστ από τον Κόουλ Πάλμερ και εκτέλεσε τον τερματοφύλακα των «Γλάρων» με σουτ στην αριστερή γωνία της εστίας. 

Η νίκη αυτή είναι σίγουρα βάλσαμο για την ομάδα του Ποτσετίνο που δυσκολεύεται στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αντίθετα η Μπράιτον έμεινε εκτός απο μια διοργάνωση που πιθανόν να μην την ενδιέφερε και τόσο, δεδομένου ότι έχει να ασχοληθεί και με την Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω απέναντι στη Λέστερ, που πλέον αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία με το γκολ του Μάκατιρ στο 3'. Το σκορ έμεινε έτσι μάλιστα για όλο το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο όμως ήταν υπόθεση των «Ρεντς». Αρχικά ο Χάκπο στο 48' έκανε το 1-1 με σουτ από την μεγάλη περιοχή.

Η ανατροπή έγινε με τη γκολάρα του Σομποζλάι στο 70' που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Στολάρτσικ. 

Την πρόκριση εξασφάλισε ο Ντιόγκο Ζότα με εντυπωσιακό τακουνάκι στο 89'. Βασικός αγωνίστηκε και ο Κώστας Τσιμίκας που πρόσφατε ανανέωσε με τον σύλλογο.

Η Γούεστ Χαμ, που βρίσκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Europa League, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην θεωρητικά αδύναμη Λίνκλον, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το γκολ που έδωσε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης έβαλε ο Τόμας Σούσεκ στο 70'. Για τα «Σφυρία» αγωνίστηκε σε όλο το 90λέπτο ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος.

Την πρόκριση πήρε και η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τη Μπρέντφορντ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ρις Νέλσον στο 8'. Ο Άγγλος πήρε τη μπάλα από τον Έντι Ενκέτια έπειτα από μπέρδεμα στην μεγάλη περιοχή και δεν δίστασε να σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα στο τέρμα του Φλέκεν.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Premier League - Αναλυτικά η λίστα!
PREMIER LEAGUE

12:56 - 27.09.2023

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Premier League - Αναλυτικά η λίστα!

Η Premier League αποτελεί ίσως το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, γεγονός που πέρα από την ποιότητα των ομάδων, αποτυπώνεται και από τη λίστα με τους υψηλότερους μισθούς των παικτών του πρωταθλήματος, οι οποίοι όπως φαίνεται, αυξάνονται συνεχώς.

Τα σκορ των υπολοίπων αγώνων: