Σύμφωνα με τα... μαθηματικά, η Τσέλσι θα έπρεπε να είναι τέταρτη στην Premier League - Που βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες

Τσέλσι

i

©Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Σύμφωνα με τα... μαθηματικά, η Τσέλσι θα έπρεπε να είναι τέταρτη στην Premier League - Που βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες

Ιάσονας Τσίλης 18:47 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 26.09.2023

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της Opta, δείχνει την θέση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται οι ομάδες, σύμφωνα με τις ευκαιρίες και τα xgoals που έχουν σε κάθε παιχνίδι, με την πιο «αδικημένη», με βάση αυτά τα στατιστικά, να είναι η Τσέλσι.

Μετά το πέρας των έξι πρώτων αγωνιστικών στην Premier League, εύλογα έχουν βγει κάποια συμπεράσματα για αρκετές ομάδες. Πολλές απ' αυτές έχουν πάνω κάτω την αναμενόμενη πορεία, ωστόσο υπάρχουν αρκετές οι οποίες έχουν εκπλήξει τους πάντες, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Χαρακτηριστικότερα παράδειγματα συλλόγων που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, είναι η Τότεναμ, η οποία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ως τώρα, με το εντυπωσιακό της ξεκίνημα και η Τσέλσι που έχει πραγματοποιήσει μια πολύ φτωχή εκκίνηση στη σεζόν, με μόλις μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις.

Η Opta, φτιάχνοντας ένα «μείγμα», από τα συνολικά γκολ κάθε ομάδας, μαζί με τα expected goals που έχει και τρέχοντας αυτό τον αλγόριθμο από 10.000 φορές, προσομοίωσε τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας και κατέληξε σε μια... διαφορετική βαθμολογία από την πραγματική.

Η Τσέλσι η πιο αδικημένη, από κοντά 'Εβερτον και Μπρέντφορντ

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο βρίσκεται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα αυτή, θα έπρεπε να είναι 4η! Μιλάμε δηλαδή για διαφορά 10 θέσεων και... άλμα Champions League για τους μπλε. Με μια πιο αναλυτική ματιά στα νούμερα, η Τσέλσι έχει πετύχει πέντε γκολ, ενώ τα xgoals της είναι 11,6. Πρόκειται για διαφορά 6,6 τερμάτων, η μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κύριος υπεύθυνος είναι ο Νίκολας Τζάκσον. Ο επιθετικός των Λονδρέζων έχει πετύχει μόλις ένα γκολ από τα 3,79 που θα έπρεπε να είχε σκοράρει, σύμφωνα με την Opta.

Αρκετά πιο κάτω από ότι θα έπρεπε, είναι και η Έβερτον, ούσα 15η, αντί για 10η, κυρίως εξαιτίας της αναμέτρησης με τη Φούλαμ, όπου απώλεσε σωρεία ευκαιριών και δέχθηκε γκολ σε μία από τις ελάχιστες φάσεις της ομάδας του Μάρκο Σίλβα. Στην ίδια μοίρα και η Μπρέντφορντ που είναι 13η αντί για 8η, ενώ προς έκπληξη πολλών η Λούτον, αν ήταν πιο αποτελεσματική θα βρισκόταν 14η στη βαθμολογία αντί για την 18η θέση που κατέχει τώρα.

Σίτι και Λίβερπουλ οι... ανεπηρέαστες, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Φούλαμ οι κερδισμένες

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, αλλά και της εν λόγω λίστας, με την κυριαρχία τους να αποτυπώνεται και στα νούμερα. Η Τότεναμ από την άλλη, σύμφωνα με την ανάλυση θα έπρεπε να βρισκόταν στην 9η θέση αντί για την τωρινή της 4η. Γουέστ Χαμ και Φούλαμ έχουν ακόμα μεγαλύτερο άλμα στο ταμπλό, βρισκόμενες στην 7η και 11η θέση αντίστοιχα, αντί για 15η και 18η, δείχνοντας ότι εκμεταλλεύονται στο έπακρο ως τώρα τις ευκαιρίες τους.

Η Τσέλσι ξόδεψε πάνω από 1 δις όμως είναι η ομάδα με τους λιγότερους πόντους και τις λιγότερες νίκες στην Premier League το 2023!
PREMIER LEAGUE

20:55 - 24.09.2023

Η Τσέλσι ξόδεψε πάνω από 1 δις όμως είναι η ομάδα με τους λιγότερους πόντους και τις λιγότερες νίκες στην Premier League το 2023!

Η Τσέλσι είναι η ομάδα με τη χαμηλότερη συγκομιδή στην Premier League το 2023! Από τη λίστα εξαιρούνται οι έξι ομάδες που δεν αγωνίστηκαν και τις δύο σεζόν στην πρώτη κατηγορία.

Προφανώς αυτά τα στατιστικά δεν λαμβάνουν υπόψιν και μερικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως την κατάσταση ενός αγώνα, με τις εκάστοτε απουσίες της κάθε ομάδας, το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και πιθανά διαστήματα έντονης κατοχής μπάλας και πολιορκίας στην εστία, στα οποία όμως δεν υπήρξε τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά, παρουσιάζεται μια εικόνα κυρίως όσον αφορά την αποτελεσματικότητα κάθε συνόλου, η οποία είναι εξίσου σημαντική στην οικονομία της κάθε αναμέτρησης, όπως και στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.