Τα νέα υπερπολυτελή γραφεία του CAS που... μένουν μακριά από το φως της δημοσιότητας

Το κτήριο των κεντρικών του CAS

Τα νέα υπερπολυτελή γραφεία του CAS που... μένουν μακριά από το φως της δημοσιότητας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:38 - 10.11.2023

Υπερπολυτελή είναι τα νέα γραφεία του CAS - εκεί όπου αναμένεται να προσφύγει ο Ολυμπιακός για την υπόθεση με τον Παναθηναϊκό - στα οποία το διεθνές δικαστήριο «μετακόμισε» πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στο CAS αναμένεται να προσφύγει ο Ολυμπιακός, ο οποίος είδε την πρωτόδικη τιμωρία του για τα όσα έγιναν με τον Παναθηναϊκό να παραμένει ως έχει. Οι Πειραιώτες για την ώρα έχουν μηδενιστεί στο ματς, έχουν δεχθεί -1 βαθμό από το πρωτάθλημα, πρόστιμο και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, όμως όλα θα κριθούν τελεσίδικα στο διεθνές δικαστήριο, τουλάχιστον όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος.

Οι νομικοί των Πειραιωτών θα κληθούν να ταξιδέψουν - άγνωστο μέχρι στιγμής το πότε - στην Ελβετία, εκεί όπου εδρεύει το «Tribunal Arbital Du Sport», όπως ονομάζεται επίσημα το CAS. Εκεί θα επισκεφθούν τα νέα γραφεία του αθλητικού δικαστηρίου, τα οποία είναι υπερπολυτελή σε σύγκριση με εκείνα του παρελθόντος. 

Αυτά εδρεύουν στη νότια πτέρυγα του «Palais de Beaulieu», ενός πολύ μεγάλου κτηρίου στη Λοζάνη. Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν σύγχρονα γραφεία, χώρους συναντήσεων για το προσωπικό καθώς και μία αρκετά ευρύχωρη καφετέρια. Όσον αφορά τα διαδικαστικά, το κτίριο περιλαμβάνει τρεις αίθουσες ακρόασης, μία αίθουσα διαμεσολάβησης, καθώς και μία αίθουσα τηλεδιάσκεψης, η οποία επιτρέπει να εκδικάζονται πολλές υποθέσεις ταυτόχρονα. 

Το κόστος κατασκευής τους ήταν 37.176.629 ελβετικά φράγκα, ήτοι ένα ποσό κοντά στα 40 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το CAS φημίζεται για τη μυστικοπάθειά του και έτσι είναι πολύ λίγες οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει από το εσωτερικό τους. Το διεθνές δικαστήριο δεν είναι και πολύ φιλικό ως προς τα media, προτιμώντας να κρατάει πολλά πράγματα μέσα από κλειστές πόρτες.

Χωρίς κόσμο το «Γ. Καραϊσκάκης» για το υπόλοιπο του 2023 στις ελληνικές διοργανώσεις – Πότε θα έχει πάλι κόσμο ο Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:00 - 10.11.2023

Χωρίς κόσμο το «Γ. Καραϊσκάκης» για το υπόλοιπο του 2023 στις ελληνικές διοργανώσεις – Πότε θα έχει πάλι κόσμο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά τον κόσμο στο πλευρό του στις ελληνικές διοργανώσεις από το νέο έτος και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για την ιστορία, οι προηγούμενες έδρες του αθλητικού δικαστηρίου ήταν επίσης στη Λοζάνη, σε δύο πολύ ιστορικά κτήρια. Η πρώτη, η οποία και αποκτήθηκε το 1984 όταν ιδρύθηκε, βρισκόταν στο Ολυμπιακό Χωριό. Το 2005 μετακόμισε στο «Château de Béthusy», όπου και παρέμεινε μέχρι το 2022.