Οριστικό: Αυτές είναι οι χώρες που εξασφάλισαν και πέμπτο εισιτήριο για το Champions League

Οριστικό: Αυτές είναι οι χώρες που εξασφάλισαν και πέμπτο εισιτήριο για το Champions League

Sportal newsroom 18:16 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 17.05.2024

Μετά τη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε γνωστό ποιες χώρες θα έχουν και πέμπτη ομάδα στο Champions League τη νέα σεζόν.

Μισό βήμα πιο κοντά από το «Γούεμπλει» βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (2/5) η Ντόρτμουντ. Σε ένα υπέροχο παιχνίδι, η ομάδα της Γερμανίας επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0, αφήνοντας τα πάντα «ρευστά» εν όψει της ρεβάνς του ημιτελικού του UEFA Champions League, που θα γίνει στη Γαλλία.

Οι Βεστφαλοί ήταν πιο αποτελεσματικοί, οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους και κάπως έτσι η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς είναι αυτή που πήρε τη νίκη και προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μία νίκη που δεν έκανε καλό μόνο στην Ντόρτμουντ, αλλά σε ολόκληρο το γερμανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο...

H Παρί τα έχανε, η Ντόρτμουντ το έβαλε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης
CHAMPIONS LEAGUE

05:01 - 02.05.2024

H Παρί τα έχανε, η Ντόρτμουντ το έβαλε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν που πετούσε ευκαιρίες, με το σκορ (1-0) να αφήνει τα πάντα «θολά» εν όψει της ρεβανς των ημιτελικών του UEFA Champions League.

Αυτό γιατί με τη χθεσινή νίκη των Βεστφαλών, «κλείδωσε» οριστικά η παρουσία και πέμπτης γερμανικής ομάδας στο Champions League την επόμενη σεζόν. Αλλά δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που έχουν λόγο να χαμογελούν, καθώς και οι Ιταλοί έχουν εξασφαλίσει μία ακόμη θέση στο νέο σχήμα της διοργάνωσης, που έχει διαμορφώσει η UEFA.

Από τη φετινή σεζόν οι χώρες που τερματίζουν στις πρώτες δύο θέσεις στο ετήσιο UEFA ranking αποκτούν ένα επιπλέον εισιτήριο για το Champions League. Ιταλία και Γερμανία εκμεταλλεύτηκαν αυτό το... δώρο και του χρόνου θα έχουν πέντε ομάδες χάρη στο European Performance Spots (EPS) της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Μάλιστα, είναι γνωστές οι ομάδες της Bundesliga που θα συμμετάσχουν στο Champions League την επόμενη χρονιά. Αυτές είναι οι Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου, Στουτγκάρδη, Λειψία και Ντόρτμουντ