Έπαιξε σαν Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σίτι και με ανατροπή πήρε τη πρώτη θέση - Στο Europa League η Γιουνγκ Μπόις

Έπαιξε σαν Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σίτι και με ανατροπή πήρε τη πρώτη θέση - Στο Europa League η Γιουνγκ Μπόις

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:59 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 29.11.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την ολική ανατροπή κόντρα στη Λειψία (3-2) και κατέκτησε τη πρώτη θέση του έβδομου ομίλου, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Την ίδια ώρα η Γιουνγκ Μπόις πήρε μία σημαντική επί του Ερυθρού Αστέρα με 2-0 και προκρίθηκε στο Europa League.

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε σαν Πρωταθλήτρια Ευρώπης και με ανατροπή επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Λειψία με 3-2, για την 5η αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. 

Οι φιλοξενούμενοι με την πρώτης τους καλή ευκαιρία βρήκαν δίχτυα μόλις στο 13ο λεπτό. Ο Γιάνις Μπλάσβιχ με εκπληκτικό βολέ βρήκε τον Λοΐς Οπεντά και εκείνος με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στη γερμανική ομάδα. 

Ωστόσο τρία λεπτά μετά η Σίτι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπερνάντο Σίλβα έκανε τη σέντρα, ο Ρούμπεν Ντίας πήρε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Μπλάσβιχ. 

Στο 33ο λεπτό η ομάδα του Μάρκο Ρόζε διπλασίασε τα τέρματά της με τον Λοΐς Οπεντά, ο οποίος με εξαιρετικό σλάλομ και τελείωμα στη γωνία του Έντερσον Μοράες έκανε το 2-0 για τους «ταύρους». 

Στην επανάληψη οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο, καθώς είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά και τις πρωτοβουλίες. 

Έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν αρχικά να μειώσουν με το σουτ του Έρλινγκ Χάαλαντ, ενώ στο 70ο λεπτό ο Φιλ Φόντεν έφερε το ματς στα ίσια, μετά τη πάσα του Γιόσκο Γκβάρντιολ

Οι «πολίτες» πίεσαν και βρήκαν το γκολ που τις χάρισε τους τρεις βαθμούς και μαζί τη πρώτη θέση του ομίλου. Ο Χουλιάν Άλβαρες βρέθηκε σε καλή θέση από την πάσα του Φόντεν και με καταπληκτικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τη Σίτι

Πλέον οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Αγγλίας κατέκτησαν την πρώτη θέση του έβδομου ομίλου με 15 βαθμούς, ενώ η γερμανική ομάδα είναι στη 2η θέση με 9 πόντους. 

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γιουνγκ Μπόις πήρε μία σημαντική νίκη εντός έδρας κόντρα στον ουραγό Ερυθρό Αστέρα με 2-0. Με αυτό το αποτέλεσμα η ελβετική ομάδα κατέλαβε τη 3η θέση που οδηγεί στο Europa League. 

Οι γηπεδούχοι με το καλησπέρα πήρε το προβάδισμα στο ματς. Μόλις στο 8ο λεπτό μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Λορίς Μπενίτο έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στον Κόστα Νεντιλίκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδα του για το 1-0 της Γιουνγκ Μπόις. 

Η ελβετική ομάδα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Λιούιν Μπλουμ. Στο 29ο λεπτό ο Ελβετός ποδοσφαιριστής με ένα έξυπνο τελείωμα από το όριο της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους «κίτρινους».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (6ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ