Επεισόδια και στο ματς των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ - Πρόλαβε και επενέβη η αστυνομία (vid)

Επεισόδια πριν το Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας

i

© SS Facebook

Επεισόδια και στο ματς των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ - Πρόλαβε και επενέβη η αστυνομία (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:05 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 09.08.2023

Λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στην OPAP Arena, στο ματς των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ, Κοπεγχάγη και Σπάρτα Πράγας, έλαβαν χώρα μικρής έντασης επεισόδια, τα οποία τελικά απέτρεψε η αστυνομία.

Η είδηση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον αδικοχαμένο φίλο της ΑΕΚ να δολοφονείται έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας. Το σοκαριστικό της υπόθεσης, ωστόσο, φαίνεται πως δεν πτόησε τους χούλιγκανς της Κοπεγχάγης και της Σπάρτα Πράγας, οι οποίοι φαίνεται να... έκλεισαν τα αυτιά τους. 

Οι Τσέχοι έψαχναν τους Δανούς

Πιο αναλυτικά, οι οπαδοί των δύο ομάδων - οι οποίες αποτελούν πιθανοί αντίπαλοι της Ένωσης αν αποκλειστεί η Ντινάμο Ζάγκρεμπ - προκάλεσαν μικρής έντασης επεισόδια, τα οποία περιλάμβαναν μάχες σώμα με σώμα. Εντούτοις, εν αντιθέσει με τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, εκεί υπήρχε παρουσία της αστυνομίας και τα έκτροπα αποφεύχθηκαν σχεδόν άμεσα. 

Οι Αρχές της Κοπεγχάγης κατόρθωσαν να τελειώσουν σχεδόν άμεσα αυτές τις «μάχες», ενώ 25 οπαδοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα της πόλης. Την αρχή φαίνεται να έκαναν οι Τσέχοι, οι οποίοι έψαχναν τους φίλους της αντίπαλης ομάδας. Αυτό τελικά συνέβη και έτσι οι υποστηρικτές των μεν και των δε, πιάστηκαν στα χέρια. 

Χούλιγκανς του κώλου που γυρίζουν την Ευρώπη για να το παίζουν νταήδες στη σελίδα τους στο Instagram

Χούλιγκανς του κώλου που γυρίζουν την Ευρώπη για να το παίζουν νταήδες στη σελίδα τους στο Instagram

Κάθε περιστατικό ανάλογο με αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας γίνεται αφορμή για να μετράμε αντίστροφα για το επόμενο. Και κάθε ένα έγγραφο που προειδοποιεί για επεισόδια αλλά δε λαμβάνεται υπόψη μας θυμίζει σε τι μπουρδέλο ζούμε. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

«Σταματήσαμε τη "μάχη". Οι περίπου 25 οπαδοί έχουν κρατηθεί σύμφωνα με τον Αστυνομικό Νόμο. Αυτός δίνει στην αστυνομία την δυνατότητα να κρατά πολίτες για έως και έξι ώρες, προκειμένου να αποτρέψει αδικήματα. Ενδεχομένως κάποιοι από τους 25 να κατηγορηθούν αργότερα για διάπραξη αδικημάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γιέσπερ Μπανγκσγκαρντ.