«Οι Κροάτες ετοίμαζαν την επίθεση στην Αθήνα εδώ και χρόνια»

Ο οπαδός της ΑΕΚ

«Οι Κροάτες ετοίμαζαν την επίθεση στην Αθήνα εδώ και χρόνια»

Sportal newsroom 08:00 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 09.08.2023

Σύμφωνα με κροατικά δημοσιεύματα η δολοφονική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε έναν φίλο της ΑΕΚ, αργά χτες το βράδυ (7/8) έξω από την «OPAP Arena» ήταν κάτι που οι Κροάτες ετοίμαζαν εδώ και χρόνια.

Τελευταία φορά που η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε έρθει στη χώρα μας πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, που αναβλήθηκε εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή στον Μιχάλη Κατσουρή, για επίσημο παιχνίδι ήταν το Νοέμβριο του 2015 για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο η ομάδα από την κροατική πρωτεύουσα έχασε με 2-1. Ματς στο οποίο επίσης είχαν σημειωθεί επεισόδια πριν το παιχνίδι και τα οποία ήταν η αφορμή για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες. Συγκεκριμένα, ΜΜΕ από την Κροατία λένε πως σε κροατικά φόρουμ οι Bad Blue Bloys (οι ultras της Ντιναμό) γράφουν πως αυτή η επίθεση είναι προμελετημένη εδώ και χρόνια, εξαιτίας των όσων έπαθαν το 2015.

Το πιο σοβαρό περιστατικό αφορούσε την επίθεση μιας ομάδας ατόμων πάνω σε μηχανές που επιτέθηκαν σε ένα ταξί που μετέφερε τέσσερις Κροάτες. Μπλόκαραν το δρόμο, έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν καπνογόνα. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα αυτό που έπαιξε ρόλο δεν ήταν η ομάδα αυτή καθαυτή αλλά η τοποθεσία. Αυτό που ήθελαν ήταν να αποκαταστήσουν το πληγωμένο τους κύρος στην ίδια πόλη που τους πλήγωσε.

H στιγμή που οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην OPAP Arena φτάνουν στη ΓΑΔΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22:08 - 08.08.2023

H στιγμή που οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην OPAP Arena φτάνουν στη ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται 98 χούλιγκανς, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας (7/8) συμμετείχαν σε εκτεταμένα επεισόδια, στην «OPAP Arena», τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού Μιχάλη.

Ο αγώνας που αναβλήθηκε είναι προγραμματισμένος να γίνει το Σάββατο 19 Αυγούστου, με το ματς στο Ζάγκρεμπ να πρόκειται να γίνει κεκλεισμένων των θυρών με την τιμωρία από την UEFA να θεωρείται δεδομένη.