H στιγμή που οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην OPAP Arena φτάνουν στη ΓΑΔΑ

Οι συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ

i

© Cropix

H στιγμή που οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην OPAP Arena φτάνουν στη ΓΑΔΑ

Sportal newsroom 22:08 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 08.08.2023

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται 98 χούλιγκανς, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας (7/8) συμμετείχαν σε εκτεταμένα επεισόδια, στην «OPAP Arena», τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού Μιχάλη.

Φωτογραφίες από την άφιξη των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ μετέφερε η ιστοσελίδα «jutarnji», η οποία μεταφέρει συνεχώς εξελίξεις από τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Η ιστοσελίδα της Κροατίας μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στo γήπεδο της ΑΕΚ, ενημερώνει συνεχώς τους φιλάθλους στη χώρα της για το τι συμβαίνει. 

Σε αυτές, οι δράστες της επίθεσης στην «OPAP Arena», αποτυπώνονται με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ των Κροατών, μάλιστα, οι συλληφθέντες βρίσκονται εδώ και αρκετές ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και ανακρίνονται για τη δράση τους. 

«Συνολικά 98 άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με τα επεισόδια: 84 Κροάτες πολίτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες. Βρίσκονται στο αρχηγείο της Ασφάλειας Αττικής, ενώ κάποιοι από τους οκτώ τραυματίες βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση στο νοσοκομείο», τόνισε επίσης η ιστοσελίδα. 

© Cropix
© Cropix

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη στιγμή της άφιξης εδώ

Κροατικά ΜΜΕ: «Ντρεπόμαστε για το χάος στην Αθήνα, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδιωξε αυτόν που έβαλε φρένο στους χούλιγκαν»

Στην Κροατία είναι πρώτο θέμα τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο δημοσιογράφος της κροατικής «Jutarnji», ο Ρόμπερτ Σόλα στο άρθρο του αναφέρεται σε ένα στέλεχος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχε καταφέρει να περιορίσει τη δράση των χούλιγκαν της ομάδας και ειδικά των Bad Blue Boys.

Στο δημοσίευμα ο Σόλα αναφέρει: «Σε ορισμένα πράγματα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. Ένας από αυτούς είναι οι χούλιγκαν.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι κανένας από τους Κροάτες χούλιγκαν δεν σκότωσε αντίπαλο με μαχαίρι. Ακόμα κι αν το επιβεβαιώσει η έρευνα, η ντροπή δεν θα εξαφανιστεί.

Λόγω των χούλιγκαν, η Ντιναμό δέχθηκε τρομερή επίθεση στην Αθήνα. Όλοι όσοι ζουν στην Κροατία το διαπίστωσαν. Όλοι ντρεπόμαστε -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ντρεπόμαστε- για όσα έκαναν οι Κροάτες χούλιγκαν στην Αθήνα. Γιατί αυτοί είναι οι συμπολίτες μας, οι γείτονές μας, τα παιδιά μας. Ομολογουμένως, υπάρχουν ενδείξεις ότι κανένας από τους Κροάτες χούλιγκαν δεν σκότωσε αντίπαλο με μαχαίρι. Ακόμα κι αν το επιβεβαιώσει η έρευνα, η ντροπή δεν θα εξαφανιστεί.

Η Ντιναμό δεν ευθύνεται τυπικά και νομικά για όσα έκαναν οι χούλιγκαν στην Αθήνα. Η Ντιναμό δεν είχε καμία σχέση μαζί τους, ούτε τους έβγαλε εισιτήρια ούτε οργάνωσε το ταξίδι τους. Επομένως, δεν τίθεται θέμα αποβολής της Ντιναμό από την Ευρώπη. Αν και είναι ξεκάθαρο ότι από εδώ και πέρα θα βρίσκεται υπό ειδική παρακολούθηση και το πρώτο λάθος βήμα οπαδού στο γήπεδο θα τιμωρηθεί αυστηρά. Αυτό είναι το έγκλημα της Ντιναμό, με το οποίο θα πρέπει να ζει σε κάθε επόμενο ευρωπαϊκό ματς.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για ό,τι συνέβη στην Αθήνα φέρει απολύτως η τοπική αστυνομία. Τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά τα έθιμα των χούλιγκαν και πρέπει να ήξεραν ότι το χουλιγκανόψυχο κομμάτι των BBB θα έρθει στην Αθήνα, παρόλο που δεν είχαν δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο. Και έπρεπε να τους συναντήσουν έτοιμους. Κάποια ευθύνη φέρει και η κροατική αστυνομία, γιατί και αυτή πρέπει να γνώριζε ότι οι χούλιγκαν κατευθύνονταν προς την Αθήνα. Και επιπλέον να προειδοποιήσει τους Έλληνες συναδέλφους για πιθανά προβλήματα.

Aνικανότητα ή επικίνδυνη άγνοια: Η Αστυνομία συνέλεξε στοιχεία στο σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη αφού πρώτα είχε περάσει η καθαριότητα του Δήμου με το πιεστικό! (pics)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21:52 - 08.08.2023

Aνικανότητα ή επικίνδυνη άγνοια: Η Αστυνομία συνέλεξε στοιχεία στο σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη αφού πρώτα είχε περάσει η καθαριότητα του Δήμου με το πιεστικό! (pics)

Συνταρακτικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Για χρόνια, η Ντιναμό δεν είχε κανένα πρόβλημα με χούλιγκαν, επειδή ο Κρέσιμιρ Αντόλιτς, πρώην μέλος του ΔΣ του συλλόγου, ήταν άμεσα υπεύθυνος για θέματα ασφάλειας και τους χούλιγκαν. Ο Αντόλιτς ήταν πολύ κατασταλτικός απέναντι στους BBB, σε αρκετές περιπτώσεις, κάτι που δεν του συγχώρεσαν ποτέ και ως εκ τούτου περίμεναν τη στιγμή που θα μπορούσαν να υποβάλουν τελεσίγραφο στη διοίκηση.

Δυστυχώς με τον Αντόλιτς, η Ντιναμό έχασε έναν άνθρωπο που ήξερε πώς να αντιμετωπίζει τους χούλιγκαν και τι μέτρα να λάβει πριν συμβούν ταραχές

"Θα σταθούμε δίπλα σας στον αγώνα ενάντια στον Ζντράφκο Μάμιτς (πρώην πρόεδρο της Ντιναμό), αλλά θα το κάνουμε αν ο Αντόλιτς φύγει από τον σύλλογο". Ο Αντόλιτς ήταν λοιπόν «κόκκινο πανί» για τους BBB. Δυστυχώς με τον Αντόλιτς, η Ντιναμό έχασε έναν άνθρωπο που ήξερε πώς να αντιμετωπίζει τους χούλιγκαν και τι μέτρα να λάβει πριν συμβούν ταραχές.

Ήξερε πώς να σταματήσει τους χούλιγκαν στα σύνορα των κρατών, αφού είχαν διανύσει χίλια χιλιόμετρα. Θα συνιστούσε απλώς στην τοπική αστυνομία να το κάνει για να αποτρέψει πιθανές ταραχές. ΚΑΝΕΝΑΣ ελιγμός χούλιγκαν δεν μπορούσε να τον ξεγελάσει. Η Ντιναμό δεν το έκανε αυτό στην Αθήνα και θα τους κυνηγάει για πολύ καιρό».