Μαρθελίνο: «Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι σκηνή θανάτου» - Δεν ήθελε τώρα τον Παναθηναϊκό ο τεχνικός της Μαρσέιγ

Μαρθελίνο: «Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι σκηνή θανάτου» - Δεν ήθελε τώρα τον Παναθηναϊκό ο τεχνικός της Μαρσέιγ

Γιώργος Σακελλαρίου 20:09 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:16 - 08.08.2023

Ο τεχνικός της Μαρσέιγ, ο Μαρθελίνο μίλησε για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τη δυναμική του Παναθηναϊκού.

Ο Μαρθελίνο έστειλε το δικό του μήνυμα για τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον θάνατο οπαδού της ΑΕΚ.

Ο τεχνικός της Μαρσέιγ στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα πάρτι. Σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση της ομάδας του με το «τριφύλλι», ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήθελε τώρα ένα τόσο δυνατό παιχνίδι. Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρθελίνο:

Για την προετοιμασία του αγώνα:

«Είχαμε μια εβδομάδα στη διάθεσή μας για να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τον Παναθηναϊκό αναλυτικά. Όσον αφορά τους νεοφερμένους, είχαν μια φανταστική προσαρμογή, είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτή την πραγματικότητα. Ελπίζω να είμαι πιο ικανοποιημένος αύριο».

Για τα επεισόδια στην Ελλάδα χθες το βράδυ:

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τέτοιου είδους επεισόδια. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πάρτι και όχι σκηνή θανάτου ή τραυματισμού. Δεν οδηγεί πουθενά. Οι θεσμοί πρέπει να το αποφύγουν. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του νέου άνδρα που πέθανε».

Για την ιεραρχία των αρχηγών:

«Δεν αποφασίζω εγώ για τον αρχηγό, αλλά οι συμπαίκτες του. Είναι κανόνας και στην Ισπανία, επιλέγεται ανάλογα με την απόδοση. Ο Σαμουέλ Ζιγκόe δουλεύει πολύ, έχει ποιότητα και είναι ανταγωνιστικός».

Για τον Χαρίτ:

«Ξέρουμε ότι έρχεται από σοβαρό τραυματισμό και ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν δεν έλειπε τόσο καιρό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις και να δώσει πολλά. Πρέπει να δούμε την περίπτωση με προσοχή, για οκτώ μήνες ήταν εκτός. Είναι ένας σημαντικός παίκτης που σε άψογη κατάσταση μπορεί να δώσει πολλά».

Για την πίεση του πρώτου του αγώνα:

«Πριν υπογράψω, ήξερα ότι θα είχαμε έναν αγώνα στις 8 ή 9 Αυγούστου. Δεν το βλέπω αυτό ως πίεση. Ο στόχος είναι να νικήσουμε, είτε πρόκειται για Ευρώπη είτε για πρωτάθλημα ή κύπελλο».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Προσπαθούμε να επιταχύνουμε την προσαρμογή, όχι μόνο των παικτών απέναντί μου, αλλά και εμένα απέναντί τους. Το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν ήταν ένα απαιτητικό φιλικό. Είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο. Οι παίκτες πρέπει να δείξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους».

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ακόμα υπό κατασκευή. Είμαστε μαζί για έναμ μήνα και τέσσερις ημέρες. Αν μπορούσα να είχα επιλέξει, θα προτιμούσα να μην παίξω αυτό το παιχνίδι αυτή τη στιγμή της σεζόν. Αλλά ξέραμε ότι θα ήταν έτσι. Δουλέψαμε όσο το δυνατόν σκληρότερα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, έτσι ώστε η πρόκριση να κριθεί στη ρεβάνς στο Βελοντρόμ».

Τους παίκτες της Μαρσέιγ, εκπροσώπησε ο Σαμουέλ Ζιγκό. Ο αρχηγός της ομάδας της Μασσαλίας δήλωσε:

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Θα συναντήσουμε ένα σύνολο που είναι 100% ομάδα. Θα υπάρξουν δυνατές στιγμές, άλλες πιο περίπλοκες. Είναι στο χέρι μας να το διαχειριστούμε, να φέρουμε εμπειρία. Πάνω απ' όλα είναι στο μυαλό να είσαι έτοιμος.

Είμαστε απογοητευμένοι που δεν έχουμε τους οπαδούς μας, είναι μια ομάδα που έχει ήδη ξεκινήσει τη σεζόν. Περιμένουμε να βάλουν μεγάλη ένταση, θα παιχτεί στις λεπτομέρειες. Θα είναι απαραίτητο να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε διαύγεια. Ο καθένας να τα δώσει όλα και να μην μετανιώνουμε».

Για την απόδοση του γκολκίπερ Πάουλ Λόπες στο φιλικό με τη Λεβερκούζεν (σ.σ. είχε ευθύνη και στα δύο γκολ στην ήττα με 2-1):

«Είναι μέρος του ποδοσφαίρου, είμαστε όλοι δίπλα του, είμαστε σίγουροι ότι θα μας κερδίσει παιχνίδια. Συμβαίνει σε όλους».

Για την επιστροφή του Χαρίτ: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν, είναι πολύ δύσκολος ένας τραυματισμός (χιαστοί) όπως αυτός όπου συχνά απομονώνεσαι από το γκρουπ. Είναι καλό να τον βλέπεις στο γήπεδο. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, υπήρξε μια πραγματική εξέλιξη. Θα μας δώσει πολλά».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού:

«Γνωρίζουμε τους δύο αρχηγούς μας: τον Βαλεντίν Ρονγκιέρ και τον Ματέο Γκεντουζί. Στον τελευταίο αγώνα, δεν ήταν εκεί. Ήταν πηγή υπερηφάνειας για μένα. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε ίδιοι και να δώσουμε το μέγιστο στο γήπεδο. Αν πρέπει να αναλάβω την ευθύνη, την αναλαμβάνω».

Το ματς ΑΕΚ – Ντιναμό ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα του αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17:34 - 08.08.2023

Το ματς ΑΕΚ – Ντιναμό ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα του αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος!

«Αλλαλούμ» επικρατεί με την ημερομηνία διεξαγωγής του ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αφού το ματς της Ένωσης ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα με τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος.

Για την προετοιμασία

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Έπρεπε να περιμένουμε κάποιους παίκτες που καθυστέρησαν, είχαν ανάγκη τον χρόνο προσαρμονής, να γνωρίσουμε τους νέους παίκτες. Το εντός έδρας παιχνίδι μας έκανε καλό».

Για τη νέα σεζόν: «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα να ξεκινήσουμε αύριο, για εμάς είναι ένας σημαντικός αγώνας. Γνωρίζουμε τη σημασία αυτών των αγώνων, είμαστε έτοιμοι».