Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να είμαστε στο Χόλιγουντ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» - Το μήνυμα για τον αδικοχαμένο Μιχάλη

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να είμαστε στο Χόλιγουντ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» - Το μήνυμα για τον αδικοχαμένο Μιχάλη

Γιώργος Σακελλαρίου 17:33 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 08.08.2023

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στο όνειρο της ομάδας του και στις πιθανότητες πρόκρισης με τη Μαρσέιγ, αλλά και στον θάνατο του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό ματς με τη Μαρσέιγ, πήρε τον λόγο και θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για τον Μιχάλη Κατσούρη, που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι θα έπρεπε να είναι ένα διήμερο γιορτής στην Αθήνα κι όμως ένα παιδί έφυγε από τη ζωή. Εξέφρασε, λοιπόν, τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη και στη συνέχεια μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με όσα είπε, ουσιαστικά φανέρωσε την πίστη του για πρόκριση. Ξεκαθάρισε ότι η ομάδα δεν πρέπει ν' αρκεστεί στο γεγονός ότι θα είναι στους ομίλους του Europa League, αλλά θα πρέπει να κυνηγήσει το όνειρο του Champions League. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιοβάνοβιτς: 

Έπρεπε να είναι δύο μέρες όμορφες στην Αθήνα με τις ομάδες να παλεύουν για την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση και δυστυχώς σημαδεύτηκαν από τον θάνατο ενός παιδιού

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη, ενός παιδιού που κατέληξε στα επεισόδια. Έπρεπε να είναι δύο μέρες όμορφες στην Αθήνα με τις ομάδες να παλεύουν για την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση και δυστυχώς σημαδεύτηκαν από τον θάνατο ενός παιδιού. Δύσκολες ώρες για όλους, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν:

-Ακόμα κι αν δεν περάσει ο Παναθηναϊκός θα είστε ικανοποιημένος που φέρατε την ομάδα στους ομίλους του Europa League;

«Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι. Ήταν από τους στόχους που είχαμε μπροστά μας. Τα καταφέραμε με τη Ντνίπρο, αλλά η πορεία στο πρωτάθλημα δεν μας αφήνει περιπθώρια από το να παλέψουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρο και να περάσουμε και τη Μαρσέιγ για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση».

-Η Μαρσέιγ είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος στα χρόνια που είστε στον Παναθηναϊκό. Θ’ αλλάξει η τακτική και η φιλοσοφία: «Σαν ομάδα δεν έχουμε κάποιο σκοπό ν’ αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού και την προσέγγισή του. Θα είναι όπως και τα υπόλοιπα ματς με τη γνώση ότι παίζουμε με μία καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και μέσα απ’ αυτό θα ψάξουμε το αποτέλεσμα που θα είναι καλό για μας».

- Έχει ομοιότητες αυτό το ματς με εκείνο που αποκλείσατε με τον ΑΠΟΕΛ τη Λιόν;

Η Μαρσέιγ παίζει σε πρωτάθλημα πιο υψηλού επιπέδου κι έχει περισσότερες ευρωαπαϊκές εμπειρίες από μας. Έχει τον απόλυτο σεβασμό μας

«Δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Η Μαρσέιγ παίζει σε πρωτάθλημα πιο υψηλού επιπέδου κι έχει περισσότερες ευρωαπαϊκές εμπειρίες από μας. Έχει τον απόλυτο σεβασμό μας, αλλά έχουμε μία ελπίδα κι ένα όνειρο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που υπάρχουν στα δύο παιχνίδια. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

- Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα;

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε αυτό το αποτέλεσμα. Η Μαρσέιγ είναι μεγάλος αντίπαλος. Εκτός από τη νίκη τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα είναι δύσκολα για μας. Και στα δύο παχινίδια θα πρέπει να παίξουμε σε πιο υψηλό επίπεδο για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Δεν μπρούμε να σκεφτούμε ότι η ισοπαλία είναι καλή για μας».

- Η γνώμη σας για τη νέα Μαρσέιγ και τις αλλαγές που έχει:

«Η Μαρσέιγ είναι ομάδα που εγώ από τη θέση που έχω, την παρακολουθώ και στη διάρκεια της σεζόν. Και πέρσι στο πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστική και φέτος με την αλλαγή προπονητή και την αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού και τις προσθήκες, πιστεύεω ότι είναι πιο ισχυρή από πέρσι. Εχει υψηλούς στόχους στη Γαλλία και την Ευρώπη. Αλλά είναι στον δρόμο μας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς μην έχοντας άλλη επιλογή, έχοντας επίγνωση της ποιότητας και της αξίας της Μαρσέιγ θα επιδιώξουμε να είμαστε καλύτεροι έπειτα απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια»

-Ποιο είναι το πλάνο αντιμετώπισης της Μαρσέιγ και το κλειδί του αγώνα;

 «Η Μαρσέιγ δεν είναι μόνο οι επιθετικοί. Έχει καλό ρυθμό, καλούς παίκτες και στην άμυνα και στα άκρα. Δεν θα σταθώ στα θετικά. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένη ομάδα με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Ν’ αναζητά το αποτέλεσμα, να είναι οργανωμένη και σε φάση επίθεσης. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και τεράστια διάθεση στους χρόνους που θα έχουμε την κατοχή της μπάλας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Το ματς ΑΕΚ – Ντιναμό ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα του αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17:34 - 08.08.2023

Το ματς ΑΕΚ – Ντιναμό ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα του αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος!

«Αλλαλούμ» επικρατεί με την ημερομηνία διεξαγωγής του ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αφού το ματς της Ένωσης ορίστηκε την ίδια μέρα και ώρα με τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος.

-Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει κάτι. Πόσο πιο άνετο σας κάνει το ότι η ομάδα θα είναι έστω στους ομίλους του Europa League;

Ο στόχος είναι να είμαστε στην επόμενη φάση. Σίγουρα άνετοι δεν είμαστε

«Μπορούμε να χάσουμε αρκετά. Αν κι έχουμε εξασφαλίσει του ομίλους του Γιουρόπα θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στο Χόλιγουντ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Δεν μπορούμε να είμαστε άνετοι με αντιπάλους όπως η Μαρσέιγ. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, το διάστημα που βρίσκομαι εγώ εδώ. Ο στόχος είναι να είμαστε στην επόμενη φάση. Σίγουρα άνετοι δεν είμαστε».