Επική ανατροπή η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, σήκωσε το Champions League γυναικών (vid)

Επική ανατροπή η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, σήκωσε το Champions League γυναικών (vid)

Sportal newsroom 19:33 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 03.06.2023

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League στις γυναίκες λυγίζοντας 3-2 με απίθανη ανατροπή τη Βόλφσμπουργκ.

Το Champions League στις γυναίκες βάφτηκε στα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

Τα κορίτσια της Μπαρτσελόνα αντιμετώπισαν στον τελικό τη Βόλφσμπουργκ και με επική ανατροπή στο β΄ ημίχρονο, επικράτησαν 3-2 της γερμανικής ομάδας στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν και κατέκτησαν για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου, το UEFA Champions League.

Η γερμανική ομάδα, είχε στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από εννέα χρόνια. Μπήκε δυνατά, λοιπόν, στην αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο τρίτο λεπτό με την Παγιόρ. Αυτ’ό έδωσε ψυχολογία στις Γερμανίδες, οι οποίες στο 37’ βρήκαν και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, η Ποπ διπλασίασε τα τέρματα της Βόλφσμπουργκ, που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Αλλά η Μπαρτσελόνα μπήκε μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς στα αποδυτήρια τα κορίτσια του καταλανικού συλλόγου ηρέμησαν και μπήκαν φουριόζες για την ανατροπή.

Όλα άλλαξαν το διάστημα 48’-50’, όταν η Μπαρτσελόνα, με δύο γκολ της Γκουιχάρο, ισοφάρισε σε 2-2.

Τότε η Βόλφσμπουργκ λύγισε, η Μπαρτσελόνα είχε αυτοπεποίθηση και η Ρόλφο στο 70’ πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τις «μπλαουγκράνα», που έφτασαν με σκορ 3-2 στον δεύτερο τίτλο τους σε τρεις συνεχόμενους τελικούς που έχουν παίξει.