Οι ερευνητές της UEFA ζήτησαν τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ευρώπη!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Οι ερευνητές της UEFA ζήτησαν τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ευρώπη!

Κώστας Τόπας 15:33 - 01.06.2023

Η UEFA εισηγήθηκαν τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το Champions League λόγω της υπόθεσης με τις πληρωμές από τους «μπλαουγκράνα» στον πρώην αρχιδιαιτητή.

Το σκάνδαλο Νεγκρέιρα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την Μπαρτσελόνα στην ευρωπαϊκή σκηνή. Σύμφωνα με το «ABC» η UEFA παρακολουθεί στενά τις νομικές διαδικασίες εναντίον του συλλόγου για την πληρωμή άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην αρχιδιαιτητή, όταν ο τελευταίος κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτητών (CTAs).

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δυο ερευνητές της UEFA, η Μίριαμ Κόλερ και ο Ζαν-Μισέλ Λέουμπα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Καταλανοί θα πρέπει να αποκλειστούν για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, από την πλευρά του είχε αναφέρει πρόσφατα ότι είναι από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχει δει στο ποδόσφαιρο.

«Με έχουν ενημερώσει ότι πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή υπόθεση. Τόσο σοβαρή που, κατά την γνώμη μου, είναι από τις πιο σοβαρές που έχω δει στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ, όμως, να κάνω κανένα άλλο σχετικό σχόλιο για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή έχουμε μια πειθαρχική επιτροπή που έχει αναλάβει το ζήτημα και δεύτερον διότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την υπόθεση», ήταν τα λόγια του Τσέφεριν σε σλοβένικο Μέσο.

Πάντως το βέβαιο είναι ότι απειλή μιας τέτοιας κύρωσης – η οποία θα μπορούσε να αποφασιστεί εντός του μήνα – μπορεί να ταρακουνήσει τον σύλλογο, που ήδη αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και που υπολογίζει στο απροσδόκητο κέρδος της πρόκρισης για το Champions League για να «αναπνεύσει».