«Επιστρέφει στη Μπαρτσελόνα μέσω της Ίντερ Μαϊάμι ο Λιονέλ Μέσι»

Ο Λιονέλ Μέσι.

«Επιστρέφει στη Μπαρτσελόνα μέσω της Ίντερ Μαϊάμι ο Λιονέλ Μέσι»

Κώστας Τσιακλής 10:48 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 31.05.2023

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την Ίντερ Μαϊαμί προκειμένου να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι με τη μορφή δανεισμού.

Το σήριαλ με το μέλλον του Λιονέλ Μέσι καλά κρατεί. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την Ίντερ Μαϊάμι για να αποκτήσει τον Αργεντινό έστω και ως δανεικό.

Το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο και το μέλλον του Αργεντινού σούπερ σταρ παραμένει ακόμα άγνωστο. Το προηγούμενο διάστημα έγινε λόγος για ενδιαφέρον της Ίντερ Μαϊάμι, της Μπαρτσελόνα και της Αλ Χιλάλ για την απόκτηση του Μέσι, με τις δύο πρώτες να ετοιμάζονται να συνεργαστούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Equipe ο Μέσι θα υπογράψει συμβόλαιο με την Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ ωστόσο θα παραχωρηθεί ως δανεικός στη Μπαρτσελόνα για έξι ή ακόμα και για 18 μήνες. Ακολούθως, με τη λήξη του δανεισμού του ο 35χρονος θα επιστρέψει στην Αμερική, όπου πιθανότατα θα κλείσει την καριέρα του.

Αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο τότε ο Μέσι θα παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο μέχρι και το Κόπα Αμέρικα του 2024 και θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ευρώπη στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» βγαίνουν και αυτοί κερδισμένοι από όλο αυτό το σενάριο αφού ακόμα περιμένουν την έγκριση της La Liga για το σχέδιο σκοπιμότητας που παρουσιάζεται.

Εάν οι συναντήσεις ξεκινούσαν στα τέλη Φεβρουαρίου μεταξύ του Τζουάν Λαπόρτα και του Χόρχε Μέσι, η συμφωνία δεν θα είχε ολοκληρωθεί ακόμη σύμφωνα με την Mundo Deportivo, ιδίως με μια διαφωνία για τα εμπορικά δικαιώματα.

Την ίδια ώρα όμως για την απόκτηση του Μέσι ενδιαφέρεται και η Αλ Χιλάλ, η οποία προσφέρει στον Αργεντινό ένα μυθικό συμβόλαιο. Συγκεκριμένα οι Άραβες ετοιμάζονται να προσφέρουν συμβόλαιο δύο χρόνων στον Μέσι με απολαβές που θα φτάνουν το 1,2 δις.

Ο Μέσι βρίσκεται στην Παρί Σεν Ζερμέν από τον Αύγουστο του 2021, όταν και αποκτήθηκε από τη Μπαρτσελόνα. Συνολικά με τους Παριζιάνους τη φετινή περίοδο έχει καταγράψει 40 συμμετοχές με απολογισμό 21 γκολ και 20 ασίστ. Το Σάββατο (03/04) κόντρα στην Κλερμόντ ο Μέσι θα πραγματοποιήσει την 75η και πιθανότατα την τελευταία του εμφάνιση με την Παρί.