Η Άρσεναλ επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στο Champions League με «τεσσάρα» - Ισόπαλες 1-1 Σεβίλλη και Λανς

Άρσεναλ

i

Photo by Julian Finney/Getty Images

Η Άρσεναλ επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στο Champions League με «τεσσάρα» - Ισόπαλες 1-1 Σεβίλλη και Λανς

Ορέστης Καδδάς 00:02 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 21.09.2023

Μεγάλη νίκη για την Άρσεναλ στην επιστροφή της στο Champions League, που σκόρπισε με 4-0 την Αϊντχόφεν. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Σεβίλλη και Λανς έμειναν ισόπαλες 1-1.

Άρσεναλ - Αϊντχόφεν 4-0

Η Άρσεναλ επέστρεψε στο Champions League μετά από έξι χρόνια απουσίας και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο διαλύοντας την Αϊντχόφεν με 4-0 στο «Emirates».

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μπήκε με άγριες προθέσεις στο παιχνίδι και μόλις στο 8' έκανε το 1-0 με το μεγάλο της αστέρι, τον Μπουκάγιο Σάκα. Ο 22χρόνος Άγγλος εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Μπενίτεθ στο σουτ του Έντεγκαρντ και πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα του. Στο 20' ο Τροσάρ επέκτεινε το προβάδισμα των «Κανονιέρηδων». Ο Βέλγος πήρε την πάσα από τον Σάκα και με όμορφο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0. Πριν κλείσει το ημίχρονο η Άρσεναλ πέτυχε και τρίτο γκολ. O Ζεσούς σε δύο περιπτώσεις είδε τον Αργεντίνο τερματοφύλακα της PSV να του λέει όχι, αλλά στο 38' είχε έρθει η στιγμή του. Αυτή τη φορά ο Τροσάρ έδωσε την ασίστ και ο Ζεσούς με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ισπανός προπονητής έκανε αλλαγές με αποτέλεσμα η Άρσεναλ να κάνει έως ένα βαθμό διαχείριση δυνάμεων εν όψει του ντέρμπι με την Τότεναμ. Παρ 'όλα αυτά πέτυχε και 4ο γκολ. Δράστης ήταν ο αρχηγός της, Μάρτιν Έντεγκαρντ, που πέτυχε το πιο ωραίο γκολ της βραδιάς. Ο Νορβηγός εξαπέλυσε έναν κεραυνό που πήγε στη γωνία του Μπενίτεθ που για τέταρτη φορά μάζεψε τη μπάλα από την εστία του.

Σεβίλλη - Λανς 1-1

Για το άλλο ματς του 2ου ομίλου Σεβίλλη και Λανς έμειναν στην ισοπαλία με το 1-1 να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Οκάμπος και του Φουλζινί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Σεβίλλη, που μόλις στο 9' πήρε κεφάλι στην αναμέτρηση χάρη στην απίστευτη ανάποδη κεφαλιά του Λούκας Οκάμπος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς. 

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει για τη Λανς όμως. Στο 23' καταλογίστηκε φάουλ στον Σέρχιο Ράμος, το οποίο ήταν σε εξαιρετική θέση για τους Γάλλους. Και ο Άντζελο Φουλζινί στο 24' δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με άπιαστη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ντμίτροβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Λίγα λεπτά αργότερα η Σεβίλλη είχε μεγάλη ευκαιρία ξανά με τον Οκάμπος να μπει πάλι μπροστά στο σκορ αλλά ο Σαμπά σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Τα αποτελέσματα της 1η αγωνιστικής του Champions League: