Η Ίντερ έσωσε τον βαθμό κόντρα στην ασταμάτητη Σοσιεδάδ, τιμωρός η Σάλτσμπουργκ στην Πορτογαλία
i

© Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Η Ίντερ έσωσε τον βαθμό κόντρα στην ασταμάτητη Σοσιεδάδ, τιμωρός η Σάλτσμπουργκ στην Πορτογαλία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:55 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 21.09.2023

Η Ίντερ ταξίδεψε στην Ισπανία με την αύρα του 5-1 κόντρα στη Μίλαν, όμως η απίθανη Σοσιεδάδ φρόντισε να την… ξυπνήσει (1-1). Την ίδια ώρα, η Σάλτσμπουργκ εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της Μπενφίκα και πήρε άνετη νίκη στην Πορτογαλία (0-2).

Η Σοσιεδάδ ήταν ασταμάτητη κόντρα στην Ίντερ, ωστόσο δεν μπόρεσε να επικρατήσει, αφού τους Ιταλούς - που είχαν μείνει στο 5-1 εναντίον της Μίλαν - έσωσε ο Μαρτίνες στο 87’. Ο σύλλογος του Σαν Σεμπαστιάν μπορεί να σκόραρε μόλις ένα τέρμα, ωστόσο άξιζε πολλά περισσότερα.

Στο α’ ημίχρονο η γηπεδούχος… έβγαλε δόντια και κατασπάραξε την αντίπαλο της. Οι Ισπανοί πίεζαν ασταμάτητα με το «καλημέρα» και εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Μπαστόνι έκαναν το 1-0, χάρη στο εξαιρετικό σουτ του Μπράις Μέντεθ. Η υπεροχή αυτή συνεχίστηκε και μετά το τέρμα, με τους Ισπανούς να χάνουν δύο καλές στιγμές στο 41’ (με την κεφαλιά του Μέντεθ) και στο 45’ (με τον Ογιαρθάμπαλ). 

Το ξεκίνημα ιδανικό και στο δεύτερο μέρος για τη γηπεδούχο, η οποία για μία ακόμα φορά προσπάθησε να πετύχει γκολ από νωρίς, χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Ογιαρθάμπαλ. Από την άλλη η Ίντερ συνέχισε να έχει την εικόνα «κατάρρευσης» που είχε στο πρώτο μέρος, εκεί όπου τα xGoals της ήταν… 0.01. Τα πράγματα παραλίγο να γίνουν ακόμα χειρότερα στο 65’, όταν ο Μπαρέλα είδε την κόκκινη κάρτα. Όμως ο Όλιβερ, μέσω VAR, πήρε πίσω την απόφασή του. 

Η Σοσιεδάδ, παρόλα αυτά, συνέχισε απτόητη και μάλιστα είχε δοκάρι, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μερίνο. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ίντερ έφτασε τελικά στην ισοφάριση με τον Τουράμ, όμως μέσω VAR το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπου εκεί ήρθαν και οι ελπίδες για το 1-1. Αυτό έγινε πράξη τελικά στο 87ο λεπτό με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος έσωσε τον βαθμό λίγο πριν από το τέλος.

Τα λάθη κόστισαν στην Μπενφίκα

Στη άλλη αναμέτρηση του τέταρτου ομίλου, η Σάλτσμπουργκ έφυγε με το «διπλό από την Πορτογαλία, εκμεταλλευόμενη τα φθηνά λάθη της Μπενφίκα (0-2). 

Στο πρώτο μέρος η γηπεδούχος παραλίγο να δεχτεί γκολ με το «καλημέρα», ωστόσο ο Κονατέ αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του (3’). Ότι δεν έκανε νωρίτερα ο Γάλλος το έκανε πράξη ο Σίμιτς στο 15’, εκτελώντας εύστοχα από τα 11 μέτρα. Είχε προηγηθεί νωρίτερα το «τραγικό» λάθος του Αντόνιο Σίλβα, ο οποίος απομάκρυνε εσκεμμένα την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή του γκολ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση αυτή του κόστισε, αφού ο ίδιος αποβλήθηκε από τον διαιτητή. 

Στο δεύτερο μέρος το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε ξανά από νωρίς. Ο Γλουκχ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σίμιτς και την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, πλασάροντας εύστοχα για το 0-2 της ομάδας του. Από μεριάς τους οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να μειώσουν σε 1-2, έχοντας δύο καλές στιγμές. Όσο πέρναγε η ώρα οι φάσεις λιγοστέψανε και εν τέλει το σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι το τέλος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ: