Διασυρμός της Μίλαν από την... πεντάστερη Ίντερ

Πανηγυρισμοί παικτών Ίντερ

i

©Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Διασυρμός της Μίλαν από την... πεντάστερη Ίντερ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:54 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 16.09.2023

«Μυθικό» ήταν το βράδυ της Ίντερ στο «Τζουσέπε Μεάτσα», εκεί όπου επικράτησε της Μίλαν με σκορ 5-1, στο «ντέρμπι Ντε λα Μαντονίνα».

Η Ίντερ ήταν... μηχανή του γκαζόν στο «Τζουσέπε Μεάτσα» και στο πέρασμα της «θέρισε» τη Μίλαν, της οποίας και επικράτησε με το ασύλληπτο 5-1. Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και με τέσσερεις διαφορετικούς σκόρερ πήραν την πιο εύκολη φετινή τους νίκη. 

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Μικιταριάν έκανε το 1-0, όμως για να καταλογιστεί το γκολ του έπρεπε να δώσει την έγκριση του το VAR, το οποίο εξέτασε φάουλ στην αρχή της φάσης. Φάουλ δεν υπήρξε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το πρώτο τους τέρμα. Ακολούθησε ο Τουράμ στο 38', ο οποίος με ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0. Λίγο νωρίτερα ο Ερνάντες έφτασε κοντά στο 1-1, όμως η προσπάθεια του δεν πήγε στην εστία. 

Στο ξεκίνημα του β' μέρους η Μίλαν ανέκτησε τις ελπίδες της, αφού ο Λεάο υποδέχθηκε μία πάσα εντός της περιοχής και με ένα ωραίο τελείωμα μείωσε σε 2-1. Όμως και πάλι ο Μικιταριάν ήταν εκεί και στο 69' σκόραρε για το 3-1. Οι όποιες ελάχιστες ελπίδες έμειναν στη Μίλαν, διαλύθηκαν στο 79'. Η Ίντερ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τσαλχάνογλου. Τη χαριστική βολή έδωσε ο Φρατέζι στο 90+3' διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 5-1.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το 3-1 της Ίντερ ήταν αυτό που αποτελείωσε τη Μίλαν. Με το σκορ στο 2-1 πολλά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί στο παιχνίδι, όμως μετά το τρίτο τέρμα των «νερατζούρι» ήρθε και το... πάρτι.

MVP: 

Αναμφίβολα ο Μικιταριάν! Δεν είναι μόνο ότι πετυχαίνει δύο γκολ, ούτε ότι προσφέρει και μία ασίστ. Το 1-0, ήρθε στο 5' δείχνοντας έτσι πως η Ίντερ έχει την πρόθεση να φύγει με νίκη από το γήπεδο. Ο ίδιος κάνει και το 3-1 «καθαρίζοντας» έτσι για την ομάδα του. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (74' Ντε Φράι), Ντάμφρις, Μπαρέλα (64' Φρατέζι), Τσαλχάνογλου (81' Ασλάνι), Μικίταριαν, Ντιμάρκο (64' Αουγκούστο), Τουράμ (64' Αρναούτοβιτς), Μαρτίνες 
 

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (77' Φλορέντζι), Τιάο, Κιάερ, Ερναντέζ, Λόφτους Τσικ (88' Μουσά), Κρούνιτς, Ράιντερς (77' Γιόβιτς), Πούλισικ (56' Τσουκουέζε), Ζιρού (77' Οκαφόρ), Λεάο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ (4ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: