Η Γαλατασαράι έκανε μήνυση στον διαιτητή του αγώνα με την Μπάγερν: «Παραβιάστηκε το πρωτόκολλο VAR»

Αντόνιο Νόμπρε

i

©Intime

Η Γαλατασαράι έκανε μήνυση στον διαιτητή του αγώνα με την Μπάγερν: «Παραβιάστηκε το πρωτόκολλο VAR»

Κώστας Τόπας 09:38 - 20.11.2023

Η Γαλατασαράι κατήγγειλε στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA τον Αντόνιο Νόμπρε, τον διαιτητή στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League. Η τουρκική ομάδα υποστηρίζει ότι στον εν λόγω αγώνα παραβιάστηκε το πρωτόκολλο VAR.

Στις 8 Νοεμβρίου, η Μπάγερν επικράτησε 2-1 της Γαλατάσαραϊ με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν (80', 86') και προκρίθηκε στους 16 του Champions League έχοντας κάνει το 4Χ4. Θέμα συζήτησης για τους Τούρκους ήταν οι αποφάσεις που πήρε ο Πορτογάλος διαιτητής της αναμέτρησης, Αντόνιο Νόμπρε και με τον προπονητή Οκάν Μπουρούκ να έχει πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του ρέφερι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οπως επίσης και η διοίκηση της Γαλατασαράι είναι δυσαρεστημένη από τις αποφάσεις που πήρε ο Αντόνιο Νόμπρε, ο οποίος διηύθυνε αγώνα Champions League για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μάλιστα, η διοίκηση της τουρκικής ομάδας κατήγγειλε τον Πορτογάλο διαιτητή στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Sabah», η Γαλατασαράι θεωρεί ότι παραβιάστηκε το πρωτόκολλο του VAR στο πρώτο γκολ του Χάρι Κέιν. Ενώ ο Άγγλος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 80ο λεπτό, ο βοηθός διαιτητής σήκωσε τη σημαία του οφσάιντ. Εν τω μεταξύ, το σύστημα VAR είχε σπάσει και η θέση δεν μπορούσε να εμφανιστεί στην οθόνη πεδίου.

Δεδομένου ότι δεν μπόρεσε να τραβηχτεί γραμμή στην οθόνη, ο Αντόνιο Νόμπρε έπρεπε να συμμορφωθεί με την απόφαση του επόπτη σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αλλά μίλησε δύο φορές με τον Τιάγκο Μαρτίνς και τον Χουάν Μαρτίνες στην αίθουσα VAR και απένειμε το γκολ.

Μάλιστα, η τουρκική ομάδα ετοίμασε έναν ειδικό φάκελο πέντε σελίδων που περιείχε την επίμαχη θέση και τον υπέβαλε στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA. Μετά την καταγγελία που έκανε η διοίκηση της Γαλατασαράι, αναφέρθηκε ότι ο Νόμπρε, ο οποίος διεύθυνε τον πρώτο αγώνα Champions League της καριέρας του, δεν θα τοποθετηθεί ξανά σε αυτό το επίπεδο.

🔴Baladeros LIVE: Φάκελος στόπερ στον Ολυμπιακό, Αλμέιδα α λα Μπάγεβιτς και η ημερομηνία του ντέρμπι

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο