Πώς ένα ηφαίστειο άλλαξε τη ζωή του Λεβαντόφσκι και δεν κατέληξε στην Premier League

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Πώς ένα ηφαίστειο άλλαξε τη ζωή του Λεβαντόφσκι και δεν κατέληξε στην Premier League

Κώστας Τόπας 10:22 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 19.11.2023

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποκάλυψε ότι βρέθηκε κοντά στην Μπλάκμπερν όταν αυτή ήταν στην Premier League, ωστόσο λόγω της έκρηξης του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ, η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ...

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το άλμα στην καριέρα του σε έναν επαγγελματικό σύλλογο, εκτός Πολωνίας, το 2010. Όμως, ο «Λέβα» αποκάλυψε ότι λίγο έλειψε να «συστηθεί» στο ποδοσφαιρικό κοινό, αγωνιζόμενος σε ομάδα της Premier League και όχι της Bundesliga.

«Είχα την ευκαιρία να ενταχθώ στην Μπλάκμπερν. Αλλά ήθελα να δω πώς ήταν η ομάδα πρώτα, το προπονητικό γήπεδο. Συνάντησα τον Σαμ Αλαρντάις (προπονητής της Μπάλμπερν μεταξύ 2008 και 2010) για πρώτη φορά, στην Πολωνία, μετά από ένα παιχνίδι, όπου ήρθε να με παρακολουθήσει να παίζω. Όλα πήγαιναν καλά», είπε ο έμπειρος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, μετά την προπόνηση με την εθνική ομάδα της Πολωνίας.

Ωστόσο, η μεταγραφική τελικά δεν έγινε λόγω του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ, το οποίο εξερράγη και το σύννεφο σωματιδίων τέφρας που πλημμύρισε τους ουρανούς εμπόδισε την εναέρια κυκλοφορία για μια εβδομάδα.

«Η πτήση ήταν προγραμματισμένη, αλλά δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Αν είχα πάει στη Μπλάκμπερν μπορεί να έμενα εκεί», θυμάται ο 35χρονος σκόρερ. Τελικά, ο Λεβαντόφσκι εντάχθηκε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου, για τέσσερις σεζόν, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη Bundesliga κι έπειτα πήρε μεταγραφή στη «μισητή» Μπάγερν Μονάχου, όπου κατάφερε να ολοκληρώσει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ. Οκτώ τίτλους πρωταθλήματος, τρεις γερμανικούς κύπελλα, πέντε Σούπερ Καπ Γερμανίας, ένα Champions League, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

🔴Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!