Η UEFA έκανε κρούση στην Ομοσπονδία της Πορτογαλίας για αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League

Μίλαν - Ίντερ

i

© Printscreen

Η UEFA έκανε κρούση στην Ομοσπονδία της Πορτογαλίας για αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League

Κώστας Τόπας 08:14 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 12.05.2023

Η UEFA φέρεται να κατέθεσε αίτημα στην Ομοσπονδία της Πορτογαλίας για να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή έδρας, λόγω πιθανών αναταραχών στην Κωνσταντινούπολη.

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Champions League, καθώς το βράδυ της 17ης Μαΐου θα ξέρουμε τις δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο «Ataturk Stadium». Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο ο τελικός να μην διεξαχθεί στη συγκεκριμένη έδρα!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Daily Mail», οι άνθρωποι της UEFA έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για πιθανές αναταραχές στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας των εκλογών στην Τουρκία. Γι' αυτό το λόγο κατέθεσαν αίτημα στην πορτογαλική Ομοσπονδία για να φιλοξενήσει τον τελικό στη Λισαβόνα σε περίπτωση ανάγκης.

Μάλιστα, στις τάξεις της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπάρχουν φόβοι για εισβολές και πολιτικά μηνύματα στο γήπεδο, ανάλογα με την εξέλιξη των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιουνίου, ενώ οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν στις 14 Μαΐου.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε θα είναι η τρίτη φορά που ο φετινός τελικός Champions League θα αλλάξει έδρα, καθώς τόσο το 2020 όσο και το 2021 ήταν να διεξαχθεί στην Πόλη, ωστόσο η έδρα άλλαξε λόγω κορονοϊού.