Μεγάλες μάχες σε Βαρκελώνη και Λονδίνο με φόντο τα προημιτελικά

Champions League

i

© PrtScr

Μεγάλες μάχες σε Βαρκελώνη και Λονδίνο με φόντο τα προημιτελικά

Στέλιος Βαρδάκης 08:49 - 12.03.2024

Μπαρτσελόνα - Νάπολι και Άρσεναλ - Πόρτο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Champions League για τη φάση των «16» της διοργάνωσης με φόντο δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά.

Σήμερα (12.03) ξεκινάει η τελευταία δόση των ρεβανς της φάσης των «16» του Champions League με πολύ ενδιαφέροντα ματς σε Βαρκελώνη και Λονδίνο. Μπαρτσελόνα - Νάπολι και Άρσεναλ - Πόρτο θα διεκδικήσουν δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Νάπολι στο «Μονουίκ» για τη ρεβάνς του 1-1 στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Λεβαντόφσκι και Όσιμεν οι σκόρερ στο πρώτο ματς με όλα τα σενάρια για την πρόκριση να είναι ανοιχτά.

Οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από ένα αήττητο σερί 8 ματς, με τελευταίο χρονικά αγώνα να ήταν ή δύσκολη εντός έδρας νίκη (1-0) κόντρα στη Μαγιόρκα. Οι Ιταλοί έχουν κι εκείνοι ένα σχετικά καλό μομέντουμ με θετικά αποτελέσματα και εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα (νίκη με 6-1 απέναντι στη Σασουόλο και με 2-1 κόντρα στη Γιουβέντους) αν και στο τελευταίο χρονικά ματς ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Τορίνο.

Πολλές απουσίες για την ομάδα του Τσάβι που δεν υπολογίζει στους Πέδρι, Γκάβι, Ντε Γιόνγκ, Τόρες και Μπαλντέ ενώ αμφίβολος είναι ο Ραφίνια. Από την άλλη ο Φραντσέσκο Καλτσόνε δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και πηγαίνει πάνοπλος στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Η Άρσεναλ φιλοξενεί την Πόρτο στο Λονδίνο και το Emirates Stadium και καλείται να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα. Σκόρερ για τους Πορτογάλους ο Γκαλένο με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή στις καθυστερήσεις του ματς.

Οι «κανονιέριδες» προέρχονται από θετικά αποτελέσματα στη Premier League και μάλιστα με τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Μπρέντφορντ «σκαρφάλωσαν» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλία (1-1) στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι. Από σερί 3 νικών προέρχεται η Πόρτο, έχοντας κερδίσει 3-0 τη Πορτιμονένσε εκτός έδρας και 5-0 την «μισητή» Μπενφίκα σε εντός έδρας ματς.

Αμφίβολος για τον Αρτέτα είναι ο Μαρτινέλι, ενώ από την άλλη ο Κονσεϊσάο δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ταρεμί.

Τα δύο ματς είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 22:00 και θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από τα κανάλια COSMOTE SPORT.