Έγραψαν ιστορία Γιαμάλ και Πέπε

Έγραψαν ιστορία Γιαμάλ και Πέπε

Στέλιος Βαρδάκης 13:21 - 22.02.2024

Ιστορία γράφτηκε στα χθεσινά ματς του Champions League με τον Λαμίν Γιαμάλ να γίνεται ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης, ενώ ο Πέπε έγινε ο γηραιότερος αρχηγός με συμμετοχή σε αυτή τη φάση.

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια για τη φάση των «16» του Champions League. Στο χθεσινό πρόγραμμα (21.02), Νάπολι και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες (1-1) στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», ενώ στο άλλο ματς της βραδιάς η Πόρτο πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης, καθώς κέρδισε (1-0) την Άρσεναλ με γκολ... buzzer beater του Γκαλένο στο «Ντραγκάο».

Ιστορία έγραψαν όμως, μόνο με τη συμμετοχή τους τόσο ο Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσεόνα όσο και ο Πέπε της Πόρτο.

Ο πρώτος με την παρουσία του στο Νάπολι - Μπαρτσελόνα έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που λαμβάνει μέρος σε ένα ματς των νοκ- άουτ του Champions League, σε ηλικία 16 ετών και 223 ημερών. Μάλιστα, ο νεαρός Ισπανός ξεκίνησε βασικός για τους «μπλαουγκράνα» και έπαιξε για 80 λεπτά όπου έγινε αλλαγή και στην θέση του μπήκε ο Ραφίνια.

Όσον αφορά τον Πέπε έγινε ο γηραιότερος αρχηγός που έχει αγωνιστεί σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης αφού αγωνίστηκε σε όλο το ματς της Πόρτο εναντίον της Άρσεναλ, σε ηλικία 40 ετών και 360 ημερών. Μάλιστα, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είναι δεύτερος πιο μεγάλος σε ηλικία ποδοσφαιριστής, σε γενική κλίμακα, που έχει αγωνιστεί σε νοκ-άουτ παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Μαρκ Σβάρτσερ που είχε αγωνιστεί σε όλο τον ημιτελικό Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης σε ηλικία 41 ετών 6 μηνών και 24 ημερών. Για την ιστορία, οι Μαδριλένοι είχαν κερδίσει με 3-1 εκείνο το ματς και είχαν πάρει την πρόκριση για τον τελικό.