Ο «killer» Οσίμεν κράτησε ζωντανή τη Νάπολι και η πρόκριση θα κριθεί στη Βαρκελώνη!

Ο «killer» Οσίμεν κράτησε ζωντανή τη Νάπολι και η πρόκριση θα κριθεί στη Βαρκελώνη!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:52 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 22.02.2024

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», προηγήθηκε, αλλά ο Βίκτορ Οσίμεν της στέρησε τη νίκη (1-1) και η Νάπολι έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης, που θα κριθεί στον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου».

Χάλασε τα σχέδια της Μπαρτσελόνα ο Οσίμεν και έδωσε ευκαιρία στη Νάπολι να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση στη ρεβάνς! Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα, είχαν τις ευκαιρίες, πήραν το προβάδισμα, αλλά ο... killer των «παρτενοπέι» έγραψε το τελικό 1-1 και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League θα παιχτεί στο «Καμπ Νου».

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης μέχρι και τα μισά του πρώτου ημιχρόνου μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, αυτή του Τσάβι. Είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, ενώ είχε και κάποιες σημαντικές στιγμές, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και κυνηγούσαν περισσότερο τις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Πέδρι με μία ωραία κάθετη βρήκε τον Λεβαντόβσκι και ο Πολωνός έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μερέτ. Έπειτα από οκτώ λεπτά οι Καταλανοί είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές, με τον Μερέτ να λέει όχι αρχικά σε πλασέ του Λεβαντόβσκι και στη συνέχεια να αποκρούει ένα φοβερό σουτ του Γκιντογκάν.

Μετά το 25' η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Οι «παρτενοπέι» άρχισαν να κρατούν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και την κυκλοφορούν, δίχως όμως να δημιουργήσουν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν ξανά πιο δυνατά και στο 60' πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από υπέροχη κάθετη του Πέδρι ο Λεβαντόβσκι έκανε ένα υπέροχο πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Από 'κει και έπειτα η ιταλική ομάδα έβγαλε αντίδραση και άρχισε να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την αντίπαλη περιοχή.

Και παρότι δεν είχε κάποια σημαντική ευκαιρία (1 τελική στο ματς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 75'. Ποιος άλλος θα έκανε τη ζημία φυσικά στους φιλοξενούμενους, ο Οσίμεν! Ο Νιγηριανός μετά από πάσα του Ανγκισά νίκησε τον Μαρτίνεθ σε μονομαχία μέσα στην περιοχή και με ένα άψογο τελείωμα έκανε το 1-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπαρτσελόνα παρότι ήταν ανώτερη δεν τελείωσε το ματς και η Νάπολι την τιμώρησε, με το γκολ του Οσίμεν στο 75ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

MVP

Μπορεί σκόρερ να ήταν ο Οσίμεν (και ο Λεβαντόβσκι για την Μπαρτσελόνα), αλλά ο Μερέτ ήταν αυτός που κράτησε μέσα στο παιχνίδι τη Νάπολι πολλές φορές με σημαντικές επεμβάσεις.

Ο... σωτήρας Γκαλένο πέτυχε buzzer - beater και χάρισε τη νίκη στην Πόρτο
CHAMPIONS LEAGUE

23:58 - 21.02.2024

Ο... σωτήρας Γκαλένο πέτυχε buzzer - beater και χάρισε τη νίκη στην Πόρτο

Ένα απίθανο φινάλε επιφύλασσε η αναμέτρηση της Πόρτο με την Άρσεναλ (1-0), με τον Γκαλένο να πετυχαίνει ένα ασύλληπτο γκολ και να χαρίζει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του, με φόντο την πρόκριση στους «8» του UEFA Champions League.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με μία μόλις τελική προσπάθεια στην εστία ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Νάπολι, η οποία ήταν το γκολ του Οσίμεν.