Ο... σωτήρας Γκαλένο πέτυχε buzzer - beater και χάρισε τη νίκη στην Πόρτο

Ο... σωτήρας Γκαλένο πέτυχε buzzer - beater και χάρισε τη νίκη στην Πόρτο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:58 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:31 - 22.02.2024

Ένα απίθανο φινάλε επιφύλασσε η αναμέτρηση της Πόρτο με την Άρσεναλ (1-0), με τον Γκαλένο να πετυχαίνει ένα ασύλληπτο γκολ και να χαρίζει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του, με φόντο την πρόκριση στους «8» του UEFA Champions League.

O Γκαλένο πέτυχε ένα μυθικό... buzzer - beater, χαρίζοντας στην Πόρτο τη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ (1-0). Νωρίτερα, το παιχνίδι ήταν αρκετά «φτωχό» σε θέαμα και όλα έδειχναν ισοπαλία, στο ματς των «16» του UEFA Champions League.

H πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ανήκε στους Πορτογάλους, οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στο προβάδισμα. Στο 22' ο Γκαλένο σημάδεψε αρχικά με σουτ το δοκάρι και στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ακολούθησε η πίεση των Άγγλων, που είχαν την υπεροχή σε όλο το πρώτο μέρος. Η πρώτη τελική ήρθε με τον Τροσάρ στο 33', ενώ οι παίκτες του Αρτέτα είχαν ακόμα κάποιες στιγμές να κάνουν το 0-1, χωρίς καμία να είναι ουσιαστική.

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο «φτωχό». Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή και ενίοτε το έκαναν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στην Πόρτο, με τον Ράις να μπλοκάρει την εκτέλεση του Εβανίλσον στο 67ο λεπτό. Όσο η ώρα πέρναγε, όλα έδειχναν να μένουν ανοιχτά. Όμως ο Γκαλένο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και τελικά χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, με γκολ που πέτυχε στο 90+4'.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Πόρτο μπορεί να ανέβαινε λιγότερες φορές από την αντίπαλό της, όμως το έκανε με ουσία. Κάπως έτσι, ήρθε και το ασύλληπτο γκολ στο φινάλε, που της δίνει προβάδισμα εν όψει πρόκρισης στους «8»

MVP:

Ο Γκαλένο! Μπορεί σε όλο το ματς να μην έχει προσφέρει τα όσα θέλει στην ομάδα του, εντούτοις είναι εκείνος που πετυχαίνει το τέρμα που λυτρώνει την ομάδα του.