Κόντε και Μότα «ερίζουν» για την καρέκλα του Πιόλι στη Μίλαν
i

© Intime/PrtScr

Κόντε και Μότα «ερίζουν» για την καρέκλα του Πιόλι στη Μίλαν

Γιάννης Λιβανός 16:17 - 21.02.2024

Η Μίλαν έχει αποφασίσει να συνεχίσει χωρίς τον Στέφανο Πιόλι τη νέα χρονιά, με τους Αντόνιο Κόντε και Τιάγκο Μότα να φέρονται δύο πιθανοί υποψήφιοι για τον πάγκο των «ροσονέρι».

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Μπορεί ο Στέφανο Πιόλι να ήταν αυτός που (καθ)οδήγησε τη Μίλαν στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στη Serie A έπειτα από 11 χρόνια...ξηρασίας, εντούτοις ο κύκλος του στην ομάδα του Μιλάνου φαίνεται πως έχει κλείσει.

Η αδυναμία της Μίλαν να διεκδικήσει το σκουντέτο φέτος, καθώς και η αποτυχία του συλλόγου να συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το Champions League χρεώνονται στον Πιόλι.

Ο έμπειρος λοιπόν προπονητής  βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου και οι «ροσονέρι» φαίνεται να εξετάζουν τα προφίλ των υποψηφίων αντικαταστατών του για την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του ιταλικού αθλητικού σάιτ, «Calciomercato.com» εντός του συλλόγου της Μίλαν φέρεται να επικρατούν δύο τάσεις αναφορικά με τον αντικαταστάτη του Στέφανο Πιόλι.

Ο Αντόνιο Κόντε φέρεται να είναι ο εκλεκτός του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με τον νυν σύμβουλο της διοίκησης να θεωρεί πως αυτός είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Την άποψη αυτή του Σουηδού δεν φαίνεται να ενστερνίζονται τα περισσότερα μέλη της διοίκησης.

Η διοίκηση λοιπόν της Μίλαν και τα μέλη αυτής, πιστεύουν πως ο Τιάγκο Μότα είναι ο ιδανικός για το τιμόνι των «ροσονέρι». Αυτή τους η πεποίθηση πηγάζει από το γεγονός ότι ο Μότα έχει παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά στην Μπολόνια (καλά αποτελέσματα, ικανότητα να αναδεικνύει νέους παίκτες) και είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο-μεγάλο βήμα. Να καθοδηγήσει δηλαδή τη Μίλαν!

Φαίνεται μάλιστα πως ο Μότα είναι στην κορυφή της λίστας αναφορικά με τους υποψηφίους προπονητές, για να αντικαταστήσουν τον Πιόλι στον «ηλεκτρικό» πάγκο της Μίλαν.