Αυλαία στα πρώτα ματς των «16» του Champions League με δύο μεγάλα παιχνίδια σε Ιταλία και Πορτογαλία

Άξια πρωταθλήτρια η παρέα του Οσίμεν.

Αυλαία στα πρώτα ματς των «16» του Champions League με δύο μεγάλα παιχνίδια σε Ιταλία και Πορτογαλία

Γιάννης Λιβανός 10:22 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 21.02.2024

Με τα παιχνίδια Νάπολι- Μπαρτσελόνα και Πόρτο-Άρσεναλ ολοκληρώνονται απόψε (22:00) τα πρώτα ματς των «16» του Champions League.

Με δύο δυνατές αναμετρήσεις σε Ιταλία και Πορτογαλία ολοκληρώνονται το βράδυ της Τετάρτης (21/02) οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League.

Νάπολι-Μπαρτσελόνα (22:00, Cosmote Sport 2)

Ο αγώνας που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να είναι αυτός ανάμεσα σε Νάπολι και Μπαρτσελόνα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Οι δύο ομάδες μπορεί να στέφθηκαν πέρυσι πρωταθλήτριες , ωστόσο φέτος βιώνουν μία εντελώς άλλη κατάσταση.

Η Νάπολι βρίσκεται στην 9η θέση της Serie A με 36 βαθμούς και στο -28  από την πρωτοπόρο, Ίντερ, ενώ οι εννέα βαθμοί που την χωρίζουν από την πρώτη τετράδα φαίνεται πως θα δύσκολα θα καλυφθούν και επομένως «οι παρτενοπέι» λογικά θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων του χρόνου. 

Τελευταίος αγώνας για τη Νάπολι ήταν αυτός κόντρα στην Τζένοα (1-1) το Σάββατο (17/02). που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του Ματσάρι στον πάγκο των «παρτενοπέι».

Η κατάσταση φέτος στη Νάπολι είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη. Η αποχώρηση του Λουτσιάνο Σπαλέτι το καλοκαίρι δημιούργησε τριγμούς στον ιταλικό σύλλογο, που από τότε δεν λέει να ορθοποδήσει. Ο διάδοχος, Ρούντι Γκαρσία κρίθηκε ανεπαρκής και αντικαταστάθηκε στις 14 Νοεμβρίου από τον Ματσάρι, που και αυτός δεν βοήθησε την κατάσταση και αποτέλεσε παρελθόν τη Δευτέρα  (19/02). 

Πλέον στον πάγκο της Νάπολι κάθεται ένας παλιός γνώριμος, ο Φραντσέσκο Καλτσόνα, που έχει ξαναπεράσει από την ιταλική ομάδα, αποτελώντας βοηθό του Σάρι για μία τριετία (2015-2018) αλλά και του Σπαλέτι στην περσινή πρωταθληματική χρονιά των «παρτενοπέι».

Κάπως έτσι ο Καλτσόνα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Νάπολι απέναντι στην Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τετάρτης (21/02).

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε τόσο δύσκολη θέση, όσο η Νάπολι, ωστόσο και στις τάξεις της ισπανικής ομάδας υπάρχουν προβλήματα. Οι Καταλανοί που πέρυσι κατέκτησαν τη La Liga, φέτος βρίσκονται στο -8 από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης και γνωρίζουν καλά πως μια πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League μπορεί να φέρει χαμόγελα μετά την κακή, έως τώρα, πορεία.

Την περασμένη αγωνιστική (17/02) οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν 2-1 τη Θέλτα, με τον Τσάβι να ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια και απόψε, προκειμένου η ομάδα του να πάρει «κεφάλι» στο σκορ ενόψει της ρεβάνς. Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τους Μπαλντέ, Γκάβι, Μάρκος Αλόνσο και Φεράν Τόρες, ενώ ο Ζοάο Φέλιξ είναι αμφίβολος.

Πόρτο- Άρσεναλ (22:00, Cosmote Sport 4)

Στο «Ντραγκάο» διασταυρώνουν τα ξίφη τους Πόρτο και Άρσεναλ το βράδυ της Τέταρτης (21/02, 22:00).

Οι γηπεδούχοι μετά από δύο μεγάλες συνεχόμενες γκέλες (0-0 εντός με Ρίο Άβε και ήττα 3-2 από την Αρούκα), επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 της Εστρέλα Αμαντόρα.

Οι «δράκοι» λοιπόν είναι στο -7 από την κορυφή και την Σπόρτινγκ Λίσαβόνας και πλέον το έργο τους στο πρωτάθλημα μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο δεν υπολογίζει για το σημερινό παιχνίδι τους Ιβάν Μαρκάνο και Ζαϊντού, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Μεχντί Ταρεμί, με τον 49χρονο τεχνικό να ξέρει πως η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ, αλλά ίσως αυτό είναι καλύτερο, μιας και δεν έχουν τίποτα να χάσουν και θα παλέψουν για την έκπληξη.

Από την άλλη, η Άρσεναλ τα πάει εξαιρετικά στο «νησί» ούσα δεύτερη στην Premier League, απέχοντας μόλις δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα οι «κανονιέρηδες» έχουν πέντε συνεχόμενες νίκες. 

Το Σάββατο που μας πέρασε (17/02) η ομάδα του Αρτέτα συνέτριψε την Μπέρνλι στην έδρα της με 5-0 με τους Έντεγκααρντ, Τροσάρ, Χάβερτζ και Σάκα να είναι οι σκόρερ, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να σημειώνει δύο τέρματα.

Η αγγλική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Πόρτο και ο Αρτέτα γνωρίζει πολύ καλά πως μία πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μόνο χαρά θα φέρει στις τάξεις της Άρσεναλ και στον κόσμο αυτής.

«Το VAR έκανε τους διαιτητές χειρότερους», έξω φρενών ο Χούμελς για το πέναλτι κόντρα στην Αϊντχόφεν (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

09:08 - 21.02.2024

«Το VAR έκανε τους διαιτητές χειρότερους», έξω φρενών ο Χούμελς για το πέναλτι κόντρα στην Αϊντχόφεν (vids)

Ο αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ματς Χούμελς έχασε την ψυχραιμία του μετά το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής εναντίον κατά την ισοπαλία στην έδρα της Αϊντχόφεν, στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League.

Ο Μικέλ Αρτέτα δεν μπορεί να υπολογίζει τους Πάρτει, Τίμπερ, Ζιντσένκο, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ζεσούς, Βιεϊρά και Τομιγιάσου.