Ο Ντε Λαουρέντις απέλυσε τον Ματσάρι από τη Νάπολι μέσω Twitter κι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Καλτσόνα

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

i

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις/©Photo by Salvatore Laporta/KONTROLAB /LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Ο Ντε Λαουρέντις απέλυσε τον Ματσάρι από τη Νάπολι μέσω Twitter κι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Καλτσόνα

Κώστας Τόπας 08:27 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 20.02.2024

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, επισημοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (19/02) την αποχώρηση του «φίλου» του Βάλτερ Ματσάρι και την άφιξη στον πάγκο του Φραντσέσκο Καλτσόνα, νυν προπονητή της Σλοβακίας.

Το βαλς των προπονητών συνεχίζεται στη Νάπολι. Η πρωταθλήτριας Ιταλίας απέλυσε τον προπονητή της, Βάλτερ Ματσάρι αυτή τη Δευτέρα (19/02), 48 ώρες πριν φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League (21/02, 22:00).

«Ο Βάλτερ Ματσάρι είναι φίλος της οικογένειας Ντε Λαουρέντις και της Νάπολι. Είναι ένας αποχαιρετισμός που πονάει, γιατί στάθηκε πολύ σε μια περίοδο μεγάλης δυσκολίας», είπε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για τον Ματσάρι που διαδέχθηκε τον Γάλλο, Ρούντι Γκαρσία στα μέσα του Νοεμβρίου. «Αλλά έπρεπε επίσης να λάβουμε υπόψη τους οπαδούς μας και να τους δώσουμε κάτι περισσότερο», συνέχισε.

Ο κινηματογραφικός παραγωγός επιβεβαίωσε πληροφορίες από τον ιταλικό Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Νάπολι, 9η στο ιταλικό πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε την άφιξη του Φραντσέσκο Καλτσόνα, ο οποίος υπηρέτησε ως βοηθός προπονητή της Νάπολι μεταξύ 2015 και 2018, στη συνέχεια το 2021-2022 και ο οποίος ηγήθηκε της εθνικής Σλοβακίας από το 2022. «Τώρα θα προσπαθήσουμε με τον Καλτσόνα που δούλεψε με τον Σάρι και τον Σπαλέτι (ως βοηθός) και που ξέρει το 80% των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε ο Ντε Λαουρέντις.

Σημάδι ότι η επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Καλτσόνα του μέχρι το τέλος της σεζόν είναι μόνο θέμα ωρών, η Νάπολι ανακοίνωσε ότι η προπόνηση που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 11 το πρωί αναβλήθηκε για τις 14:00. Ο Καλτσόνα θα έχει μόνο μία προπόνηση με τους νέους του παίκτες πριν αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για το Champions League.

Η Νάπολι «τελειώνει» τον Ματσάρι και έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του
SERIE A

13:10 - 19.02.2024

Η Νάπολι «τελειώνει» τον Ματσάρι και έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του

Βραχεία πρόκειται να αποδειχθεί η θητεία του Βάλτερ Ματσάρι στην τεχνική ηγεσία της Νάπολι. Ο 62χρονος προπονητής ίσως και μέσα στην ημέρα αποτελέσει παρελθόν από τους «παρτενοπέι», με έναν παλιό γνώριμο, τον Φραντσέσκο Καλτσόνα να αποτελεί τον διάδοχο στον «γαλάζιο» πάγκο.

Υπό την ηγεσία του Ματσάρι, η Νάπολι έχει συγκεντρώσει μόνο 15 βαθμούς σε δώδεκα αγώνες πρωταθλήματος (1,25 βαθμούς ανά αγώνα), έναντι 21 πόντους σε ισάριθμα παιχνίδια (1,75 ανά παιχνίδι) για τον Ρούντι Γκαρσία. Με μια ομάδα σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από εκείνη που κυριάρχησε στη Serie A το 2022-2023 και η οποία πρόσφερε στους οπαδούς της Νάπολι έναν τρίτο τίτλο μετά από 33 χρόνια αναμονής, οι «παρτενοπέι» έχουν μόνο το Champions League για να σώσουν τη σεζόν τους. Η Νάπολι έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ιταλίας με την είσοδό της στη διοργάνωση και ηττήθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας από την Ίντερ.