Ο Λαπόρτα θέλει τον Ντε Τσέρμπι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι

i

©Intime

Ο Λαπόρτα θέλει τον Ντε Τσέρμπι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Γιάννης Λιβανός 14:31 - 18.02.2024

Τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι της Μπράιτον φέρεται να επιθυμεί στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα για την επόμενη χρονιά ο πρόεδρος των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Τσάβι από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα «έσκασε» σαν βόμβα στη Βαρκελώνη. Η απόφαση αυτή του 44χρονου τεχνικού «πυροδότησε» μία σειρά από σενάρια ως προς τη διαδοχή στην τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα» για την επόμενη σεζόν.

Οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα εξετάζουν τις περιπτώσεις των προπονητών που θα αποτελέσει τον διάδοχο του Τσάβι. Τα ονόματα που «παίζουν» είναι πολλά και το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί εκείνα των Χάνσι Φλικ και Τόμας Τούχελ στα ήδη υπάρχοντα πέντε των Μίτσελ, Φαν Μπρόκχορστ, Τιάγκο Μότα,  Αλγκουαθίλ και Μαρκέζ. 

Ωστόσο στη Βαρκελώνη κυκλοφορούν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα επιθυμεί να δώσει τα κλειδιά των «μπλαουγκράνα» στον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. 

Μάλιστα η ισπανική καθημερινή εφημερίδα «As» αναφέρει πως ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα έχει επιλέξει τον Ιταλό τεχνικό της Μπράιτον και έχει ήδη συζητήσει με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ντέκο, ώστε ο τελευταίος να θέσει ως προτεραιότητα τον κόουτς των «γλάρων». To ίδιο φαίνεται να υποστηρίζει και δημοσίευμα από το σάιτ «mailsport».

Ο Ντε Τσέρμπι έχει καταφέρει να αυξήσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτο έργο στην Μπράιτον τις τελευταίες δύο (σχεδόν) σεζόν.  Την χρονιά που μας πέρασε η Μπράιτον τερμάτισε έκτη, θέση που της εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση (Europa League) για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μάλιστα η Μπράιτον στο Europa League φέτος τα πήγε περίφημα στη φάση των ομίλων (μαζί με ΑΕΚ, Μαρσέιγ και Άγιαξ) και πέρασε ως πρώτη με13 βαθμούς. Στην Premier League φέτος οι «γλάροι» βρίσκονται στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 35 πόντους, ισοψηφώντας με την Τσέλσι

Η υπόθεση του Ντε Τσέρμπι για τους Καταλανούς δεν θα είναι καθόλου εύκολη και αυτό γιατί το συμβόλαιο του Ιταλού έχει και μια ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ, με την Μπαρτσελόνα να καλείται να βγάλει από τα ταμεία της αυτό το ποσό αν πραγματικά θέλει να κάνει δικό της τον Ιταλό κόουτς.