Προτάθηκε στην Μπαρτσελόνα ο Τούχελ

Τόμας Τούχελ

i

©Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images/Ideal Images

Προτάθηκε στην Μπαρτσελόνα ο Τούχελ

Πάνος Κορομηλάς 18:07 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:07 - 14.02.2024

Ο Τόμας Τούχελ φαίνεται πως βλέπει θετικά το ενδεχόμενο διαδοχής του Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην αναζήτηση του ανθρώπου που θα αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας από τη νέα σεζόν, όταν και θα ολοκληρωθεί τυπικά η συνεργασία με τον Τσάβι. Διακαής πόθος των «μπλαουγκράνα» φαίνεται πως είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, όμως η περίπτωσή του μοιάζει απίθανο να προχωρήσει, μιας και ο Γερμανός έχει δηλώσει πως θέλει να μείνει εκτός πάγκων, τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί από την ημέρα που ο Τσάβι ανακοίνωσε πως δε θα συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας είναι πολλά. Ο Αντόνιο Κόντε αποτελούσε μια πιθανή επιλογή, όμως σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα ο Τόμας Τούχελ φαίνεται πως ενδιαφέρεται για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης. 

Λέγεται μάλιστα πως προτάθηκε στη Μπαρτσελόνα, για να αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας από τη νέα σεζόν. Ο Γερμανός τεχνικός μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπάγερν Μονάχου έως το καλοκαίρι του 2025, όμως η παραμονή του στους Βαυαρούς μέχρι τότε, κάθε άλλο παρά δεδομένη πρέπει να θεωρείται.

Η πορεία της ομάδας του Μονάχου φέτος είναι απογοητευτική και τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν έχουν έρθει σε καμία περίπτωση, με συνέπεια να υπάρχουν αμφιβολίες για τη θέση του.

Αυτή τη στιγμή, η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Bundesliga. Μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν στο ντέρμπι, έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τις «ασπιρίνες» και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. 

Το γενικότερο κλίμα στις τάξεις των Βαυαρών δεν ήταν καλό και επιδεινώθηκε μετά την κατάρρευση στην αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Τόμας Μίλερ ξέσπασε για την απογοητευτική εικόνα της ομάδας, ενώ και οι οπαδοί εξέφρασαν την απογοήτευση τους προς το πρόσωπο του Γερμανού προπονητή, ζητώντας του να αποχωρήσει άμεσα.

Πάντως, ο Τούχελ διατηρεί προς το παρόν τη στήριξη του αθλητικού διευθυντή της ομάδας, Κριστόφ Φρέιντ, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του:

«Δεν έχει καμία αμφιβολία για τη δουλειά του. Είναι ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθεί να βρίσκει λύσεις», ήταν τα λόγια του Φρέιντ.

Η μονομαχία με τη Λάτσιο για τη φάση των «16» του Champions Legaue (14/2, 22:00) βρίσκεται στο επίκεντρο, με τους Γερμανούς να θέλουν να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στο «στρατόπεδο» τους.